Verlenging sociaal plan Stork

Op dinsdag 17 november hebben FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 overleg gevoerd met Stork over een verlenging van het sociaal plan. Het huidige sociaal plan van Stork is geldig tot en met 31 december 2020.
Verlenging sociaal plan
Stork heeft aangegeven het sociaal plan te willen versoberen omdat ze het te duur vinden. Wij begrijpen dat Stok het in financiële zin niet makkelijk heeft maar we gaan niet zomaar het sociaal plan fors verslechteren. Wat de vakbond betreft blijft de kantonrechtersformule het uitgangspunt voor het bepalen van de ontslagvergoeding. Deze wijze van berekenen houdt namelijk (wel) rekening met de leeftijd van de werknumer (lees: de moeite die het kost om een nieuwe werkomgeving te vinden). In de transitievergoeding 2020 speelt leeftijd helemaal geen rol. Het is gewoon 1/3e maandsalaris per gewerkt dienstjaar. In de transitievergoeding 2019 spelen leeftijd en anciënniteit (het aantal dienstjaren) nog wel een kleine rol maar de uitkomst is steevast veel lager dan bij een kantonrechtersformule.

Let wel: het huidige sociaal plan is en blijft van toepassing op de werknemer die in 2020 horen dan hun arbeidsplaats vervalt. Ook al eindigt het dienstverband vanwege de wettelijke opzegtermijn na 1 januari 2021.

Hoe nu verder
In de week van 7 december praten we verder om te komen tot een goed doorlopend sociaal plan. Uiteraard hebben de vakbondsleden het laatste woord! Wordt vervolgd.

Heb je vragen dan wel opmerkingen, laat het mij weten.

Arthur Bot
bestuurder CNV Vakmensen
M : 06 - 2044 5190
E: a.bot@cnvvakmensen.nl