VDL Nedcar doet een mager eindbod sociaal plan: leden nu aan zet!

De afgelopen weken heeft CNV Vakmensen met VDL Nedcar gesproken over een sociaal plan. Tijdens deze gesprekken hebben wij meerdere keren onze wensen kenbaar gemaakt. Op 4 februari heeft VDL Nedcar een eindbod op tafel neergelegd die ver beneden het niveau is van onze wensen.

Eerlijke ontslagvergoeding
Kern van onze wensen is een eerlijke ontslagvergoeding! Helaas is de ontslagvergoeding ver onder het niveau van onze wensen en wat we elders gemiddeld afspreken. Wij hebben een overzicht van een aantal berekeningen gemaakt. Dit overzicht vind je terug onder ‘Downloads’.

Het eindbod kent ook een aantal goede elementen zoals een: outplacementtraject, vrijstelling van werk en vrijwillige keuze voor plaatsing op een passende functie binnen VDL Groep. Maar deze elementen wegen niet op tegen het eindbod van VDL Nedcar van de ontslagvergoeding. De volledige tekst van het eindbod vind je ook terug onder ‘Downloads’.

Actievergaderingen
Graag nodigen wij jullie uit voor een digitale bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij het eindbod van VDL Nedcar toelichten. Ook zullen wij mogelijke acties bespreken als het eindbod door een meerderheid van de leden wordt afgewezen. Helaas mogen wij in verband met de coronamaatregelen geen fysieke bijeenkomsten organiseren. Wij zullen dan ook meerdere digitale bijeenkomsten organiseren om het eindbod van VDL Nedcar toe te lichten. Hieronder vind je een overzicht wanneer de digitale bijeenkomsten plaatsvinden:

  • Dinsdag 16 februari 19:00 – 20:30 uur
  • Woensdag 17 februari 9:00 – 10:30 uur
  • Woensdag 17 februari 15:30 – 17:00 uur
  • Woensdag 17 februari 19:00 – 20:30 uur

  • Donderdag 18 februari 9:00 – 10:30 uur
  • Donderdag 18 februari 15:30 – 17:00 uur
  • Donderdag 18 februari 19:00 – 20:30 uur

We doen een beroep op jullie om één van deze bijeenkomsten bij te wonen. Dit doe je door een mail te sturen naar r.wonnink@cnvvakmensen.nl of mij even te bellen op: 06-51864265. Geef bij je aanmelding aan welke datum en tijd jouw voorkeur heeft. Na aanmelding ontvang je van mij een mail met een link voor de digitale bijeenkomst.

Stemming
Als lid van CNV Vakmensen heb jij het recht om ons te laten weten wat jij van het eindbod vindt. Dit doe je door je stem uit te brengen. Stemmen doe je digitaal. Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Wij leggen dit eindbod van VDL Nedcar met een negatief stemadvies aan jullie voor. Je kunt tot en met vrijdag 19 februari tot 15:00 uur digitaal stemmen. Klik hier om je stem uit te brengen. Tevens vragen wij onze leden in de digitale stemming of zij bereid zijn om actie te voeren als het eindbod van VDL Nedcar wordt afgewezen.

Vragen
Mocht je nog vragen hebben, of heb je hulp nodig om je aan te melden voor één van de digitale bijeenkomsten, neem dan contact met mij op. Ook kun je contact opnemen met één van de kaderleden bij VDL Nedcar: Will Kroonen, Frank Laserom of John van Zijl.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 51 86 42 65
E.  r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads