Update gesprek vakorganisaties met Brush NL

Vorige week hebben de vakorganisaties overleg gehad met dhr Mokhtari. Hij heeft ons bijgepraat over de resultaten, de Baker Hughes integratie en wat dit betekent voor het personeel.

Resultaten
Over de resultaten was dhr Mokhtari zeker niet ontevreden. Brush is van toegevoegde waarde voor Baker Hughes en dit wordt ook zodanig erkend. Zowel de volumes als de marges zijn goed. In de eerste helft van 2024 zijn de doelstellingen behaald, voor de tweede helft van 2024 moet er nog aan getrokken worden. Daarnaast wordt er gekeken of Brush kan investeren en innoveren om zo aantrekkelijk mogelijk te blijven in de markt.

Baker Hughes integratie
De integratie van Brush naar Baker Hughes in Engeland, Tsjechië en de Verenigde Staten is inmiddels afgerond. De integratie in Nederland nog niet. De laatste keer dat dhr Mokhtari en de vakorganisaties met elkaar spraken over de integratie was bijna een jaar geleden. In die tijd is er het een en ander veranderd. Zo hadden wij toentertijd discussie of bij de overgang naar Baker Hughes de werknemers van Brush dezelfde arbeidsvoorwaarden zouden behouden, waaronder de cao Metalektro en de pensioenregeling bij PME. Dat lag namelijk niet in het vooruitzicht. Inmiddels is duidelijk dat dit wel het geval is. Dit is ook te lezen in de brief die jullie hebben ontvangen hierover. Dit betekent dus dat de cao Metalektro voor jou blijft gelden en ook de toekomstige wijzigingen. Jouw dienstverband wordt voortgezet en de gewerkte dienstjaren neem je mee. Als in jouw individuele arbeidscontract een concurrentie- of relatiebeding is opgenomen, blijft deze ook bestaan.

Handtekening
In de brief wordt gevraagd aan de werknemers om te tekenen. Dit is geen handtekening voor akkoord, maar slechts voor ontvangst. Zo heeft jouw werkgever de bevestiging dat jij geïnformeerd bent. De werknemers van Brush HMA gaan over naar de entiteit Baker Hughes Energy Europe BV middels een overgang van onderneming. Werknemers kunnen hier geen bezwaar tegen maken. Ook niet door de brief niet te ondertekenen. Kortom, de brief kan ondertekend worden; als je dit niet doet, zitten er geen gevolgen aan vast. Twijfel je? Dan kun je altijd contact opnemen met jouw vakorganisatie.

Kees van Tijm 
Kaderlid CNV

Diana Kraan
Bestuurder CNV
T: 0622389584
E: d.kraan@cnv.nl