Update arbeidsvoorwaarden Alimak Group Benelux B.V.

Tussen partijen is overleg geweest over de arbeidsvoorwaardenregeling bij Alimak Group Benelux. Onderstaand tref je een update aan.

Fuwa 
In de periode tot 14 mei ben je in de gelegenheid gesteld schriftelijk bezwaar aan te tekenen tegen jouw (nieuwe/ gewijzigde ) functie- omschrijving bij jouw werkgever. Ook CNV Vakmensen heeft jou in de gelegenheid gesteld hiervan melding te maken bij ondergetekende. Geen van de leden heeft van deze laatst genoemde mogelijkheid gebruik gemaakt op basis waarvan ik vaststel dat, los van de bezwaren ingediend bij de werkgever, dit dossier door CNV Vakmensen kan worden gesloten.

Individuele arbeidsovereenkomst
Zoals in de nieuwsbrief van 26 april gemeld, hebben werknemers een gewijzigde/nieuwe IAOK voorgelegd gekregen. In deze nieuwe/gewijzigde IAOK staan nu een aantal bepalingen opgenomen waarvan voorheen geen sprake was. Hierbij kun je o.m. denken aan het opzegbeding, relatiebeding, geheimhouding en intellectueel eigendom

Nevenfuncties
Misschien staan er in de aan jouw aangeboden IAOK nog wel andere afspraken die voorheen niet in jouw IAOK stonden. Als dit het geval is verneem ik dit graag.

Met jouw werkgever is afgesproken dat cao partijen hierover pas in overleg treden nadat het FUWA proces volledig is afgerond. Indien je hierover input wil leveren voor dit overleg stuur dan je berichtgeving vóór 25 mei aan: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Periodiek overleg
Het eerstvolgende periodiek overleg met jouw werkgever staat gepland op donderdag 3 juni. Op de agenda staat in ieder geval het onderwerp IAOK.

Mochten er andere collectieve zaken aanleiding geven hierover tijdens dit overleg te spreken verneem ik dit graag vóór 25 mei aanstaande. Vanuit de leden van CNV Vakmensen neemt Henk van der Weele deel aan het overleg.

Check je vakantiegeld
Je vakantiegeld is onderdeel van je loon en wordt voor je opgebouwd in de periode 1 juli tot en met 30 juni ( CAO Metalektro). Jouw werkgever betaalt de vakantietoeslag uiterlijk op 1 juli daaropvolgend uit. Door corona hadden veel werkgevers afgelopen jaar moeite dit bedrag iedere maand apart te zetten. Aan de ene kant begrijpelijk, maar aan de andere kant ook best wel vreemd. Want in de loonsteunpakketten van de overheid is ook rekening gehouden met vakantiegeld.
Ons advies: Let dit jaar extra goed op of alles wel klopt.

We houden je op de hoogte.

Mede namens kaderlid CNV Vakmensen: Henk van der Weele,
Arjan Huizinga ( bestuurder CNV Vakmensen)
M 06 5160 2032   / a.huizinga@cnvvakmensen.nl