UITSLAG LEDENRAADPLEGING VAN 6 JULI 2021 OVER VOORSTEL REISURENREGELING

Het voorstel van Hollandia om per 13 september 2021 (salarisperiode 10) het percentage van de vergoeding voor reisuren naar 90% aan te passen is met grote meerderheid door zowel FNV- als CNV leden tijdens de ledenvergadering van 6 juli 2021 aangenomen.

Waar ging deze ledenvergadering over?
Over het terugdraaien van directie Hollandia van het percentage reisurenvergoeding uit de uitzendregeling van 2008 naar 82,8% (cao-niveau) vanaf 5 november 2018. De leden van beide vakbonden zijn het niet eens met deze beslissing. 
De leden van zowel FNV als CNV hebben besloten om de stap naar de rechter te zetten. De voorbereidingen zijn hiervoor in gang gezet. Voordat de definitieve stap wordt gezet naar de rechter, is er onlangs nog een gesprek geweest met de regiobestuurders van FNV en CNV, 2 kaderleden van beide vakbonden en de directie en HR van Hollandia.
De directie van Hollandia heeft na dit gesprek besloten hun standpunt te heroverwegen en wil per 13 september 2021 (salarisperiode 10) overgaan tot aanpassing van het percentage reisurenvergoeding naar 90%.  Om op deze manier tot een oplossing te komen.

De ledenvergadering
Er is uitleg gegeven over het gelopen proces en over het gedane voorstel vanuit Hollandia door de gemachtigde namens de vakbonden en wij als vakbondsbestuurders.
Vervolgens is het voorstel dat Hollandia heeft gedaan ter stemming voorgelegd.

Uitslag
De aanwezige leden hebben gestemd en een grote meerderheid is voor het accepteren van de 90%.

Proces
Wij hebben inmiddels de directie en HR manager van Hollandia op de hoogte gesteld over het akkoord vanuit de leden over de hoogte van het percentage reisurenvergoeding naar 90% per 13 september 2021.
Het is een langlopend proces geweest, waar we nu een streep onder kunnen zetten. Dank voor de betrokkenheid en inzet van jullie, onze (kader)leden. Zonder jullie hadden we dit resultaat niet kunnen halen.

Vragen?
Heb je vragen, neem dan contact met mij op.

Corina Hensen
bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 42 06 01 08
E: c.hensen@cnvvakmensen.nl