Stemmen over het principeakkoord cao Metalektro

Op woensdag 14 juli heeft CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over de cao Metalektro. In onze nieuwsbrief hebben we hiervan melding gemaakt. Inmiddels hebben onze kaderleden in de cao-commissie het principeakkoord uitvoerig besproken met de onze bestuurder (onderhandelaar) Arthur Bot en in meerderheid hun instemming verleend om het gehele pakket met een positief advies voor te leggen aan onze leden. Immers, bij CNV Vakmensen hebben onze leden uiteindelijk het laatste woord. De meerderheid van de leden beslist over het bereikte resultaat.
Inhoud
In de bijlage tref je het volledige resultaat van het principeakkoord Metalektro. Uiteraard geldt voor een aantal afspraken dat deze nog verder moeten worden uitgewerkt. Denk daarbij aan de regeling vervroegd uittreden, meer vrouwen in de sector, diverse projecten gericht op opleiden en de arbeidsmarkt, uitzendkrachten en een dispensatie-regeling. Ook zal worden gewerkt aan een gezamenlijke strategische agenda voor industriepolitiek, arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen. CNV Vakmensen is daar uiteraard rechtstreeks bij betrokken, zodat we ook invulling kunnen geven aan de gemaakte afspraken.

Jouw stem telt
CNV Vakmensen heeft sinds december 2020 acties gevoerd waarin veel leden aan de oproep om hieraan deel te nemen gehoor hebben gegeven. Opnieuw hebben jullie met acties, waaronder veel werkstakingen, de werkgevers uiteindelijk zover gekregen om een akkoord te bereiken waardoor er weer een cao is voor de periode van 2 jaar.

De cao-commissie legt het principeakkoord nu voor aan jou (de leden) met de vraag om jouw stem hierover uit te brengen. Je hebt tot 11 september de gelegenheid om jouw stem uit te brengen. Dit geeft voldoende tijd om het pakket van afspraken te beoordelen.

Als je dit wenst kan, in overleg met jouw bestuurder, in de regio nog een bijeenkomst worden gepland (op het bedrijf of regionaal) om het geheel toe te lichten en nader te bespreken.

Om jouw stem uit te brengen zijn er twee mogelijkheden:

  1. Digitaal:
    KLIK HIER en breng jouw stem uit of ga naar https://www.jeachterban.nl/metalektro en breng daar je stem digitaal uit.

  2. Per post:
    Mocht je niet in staat zijn om digitaal te stemmen dan kan je het stemformulier invullen en retourneren naar het antwoordnummer (geen postzegel nodig):
    CNV Vakmensen
    t.a.v. het Secretariaat
    Antwoordnummer 4308
    3500 VE UTRECHT
Hoe verder?
Na 11 september zal de cao-commissie de uitslag van de stemming vaststellen en betrekken bij de definitieve besluitvorming. Uiteraard wordt je hierover geïnformeerd. Jouw vakbond zal, zodra de cao definitief rond is, actief gaan deelnemen aan de diverse uitwerkingen van de gemaakte afspraken. Ook daarover worden leden van CNV Vakmensen geïnformeerd.

Vragen?
Je kunt over het bovenstaande contact opnemen met Peter de Jong vanwege vakantie Arthur Bot.
Voor andere vragen kan jeterecht bij ons secretariaat, 030 – 751 1570, omdat het Landelijk Actiecentrum niet meer operationeel is.

Mede namens Arthur Bot alvast bedankt voor het uitbrengen van jouw stem! Ik wens je een goede zomer.

Peter de Jong
Coördinator collectief
06-51601967 / p.dejong@cnvvakmensen.nl

Downloads