Stem over vijfploegendienst bij Parker Hannifin

CNV Vakmensen en FNV hebben op dinsdag 13 juli met jullie werkgever Parker Hannifin Etten-Leur gesproken over de voorgestelde overgang van de drieploegendienst naar een vijfploegendienst. Een en ander is verduidelijkt. Stem vóór maandag 19 juli via de link in deze nieuwsbrief over de aangepaste regeling.


Ter sprake kwamen verduidelijkingsvragen over de minimale bezetting en de consequenties van de invoering voor medewerkers. En hoe de ploegentoeslag wordt toegepast en berekend. Parker heeft duidelijkheid geboden over de vijfploegenregeling en de consignatie.

Vijfploegendienst
De werkgever stelt voor om vanaf 30 augustus weer terug te keren naar de vijfploegendienst, zoals deze er was voor 1 juni 2020. Dit betekent dat er personeel wordt aangenomen om die ploegen te bemannen. De vijfploegendienst geldt voor de afdelingen PPO, Assembly en PK4.

Werken op feestdagen
Werknemers in de vijfploegendienst werken twee ochtenddiensten, twee middagdiensten en twee nachtdiensten. Vervolgens zijn zij vier dagen vrij. Dat betekent dat hun weekend niet altijd in het weekend op zaterdag/zondag valt. Daarom wordt voor de toeslag geen onderscheid meer gemaakt in het werken op een feestdag op een doordeweekse dag of op een dag die in het weekend valt. Voor elke feestdag geldt dat de mensen die op die feestdag werken, voortaan een toeslag van 200% krijgen (was voorheen op een doordeweekse dag 150%).

Consignatiediensten
De consignatiediensten komen terug in een andere vorm dan voorheen. Daarmee worden de consignatiediensten minder belastend. Er zal alleen nog sprake zijn van consignatiediensten bij (gedeeltelijke) stilstand van de procesinstallatie, wat hooguit een paar weken per jaar voorkomt.
De nieuwe vergoedingsregeling voor consignatie is dat op een (doordeweekse) werkdag het consignatievergoedingspercentage van 0,35% naar 0,75% van het maandsalaris gaat, op zaterdag van 1,38% naar 1,5% van het maandsalaris en op zon- en feestdagen van 1,65 naar 2,0% van het maandsalaris.

Terugkomdagen
De vakbonden en Parker hebben afgesproken dat indien werknemers buiten hun werkrooster moeten terug komen voor scholing of overleg, dit wordt gezien als werktijd die beloond wordt tegen het basisuurloon. Dat betekent ook dat zogenoemde terugkomdagen niet aansluiten op de reguliere roosterwerktijd. Zo worden dubbele diensten voorkomen.
De overige afspraken over de vijfploegendienst blijven ongewijzigd.

Ledenoordeel
Het oordeel is nu aan de leden, om je uit te spreken over deze nieuwe regeling voor de vijfploegendienst en consignatiediensten. De hele voorgestelde regeling tref je aan in de bijlage bij deze nieuwsbrief.
In verband met corona en mijn vakantie wil ik jullie vragen dit digitaal te doen via deze link: https://q.crowdtech.com/OONN6-ImYU-Yoefkl6F2pQ.
Breng je stem uit op uiterlijk zondag 18 juli 2021!

Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben schroom dan niet om contact met mij op te nemen!
Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan je collega’s als die (nog) geen lid zijn van CNV Vakmensen.

Nancy Abelskamp
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 25 11 59
E: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads