Stand van zaken Metalektro

In de zomerperiode is er weer een hoop gebeurd. Via deze nieuwsbrief willen we jou op de hoogte brengen over de laatste stand van zaken binnen de sector Metalektro.
Definitieve cao-tekst
Zoals wij in onze laatste nieuwsbrief ook al hebben aangegeven, zijn de definitieve cao-teksten rond. Via deze link vind je het cao-boekje digitaal: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/metalektro/cao-metalektro
Wil je een papieren exemplaar van de cao Metalektro thuis ontvangen? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar: secretariaatcollectief@cnvvakmensen.nl onder vermelding van: cao Metalektro.

Verlenging pensioenregeling: PME & PMT
De pensioenregeling voor de Metalektro (PME) en de Metaal en Techniek (PMT), loopt eind van dit jaar af. Er hebben over de verlenging van deze pensioenregeling de afgelopen maanden diverse gesprekken plaatsgevonden. Tijdens de cao- onderhandelingen werd al duidelijk dat de werkgevers niet stonden te springen om de VEP-premie na 2020 te blijven betalen en onder te brengen in de pensioenregeling. Wij, als vakbonden, vonden en vinden toch echt dat dit premiepercentage van 3,71% (1,6% loonruimte), voor rekening moest blijven van de werkgevers. Begin september zijn wij tot een pensioenakkoord gekomen over de verlenging van de pensioenregeling, waarbij de werkgevers dit premiepercentage van 3,71% ook na 2020 betalen. De pensioenregeling wordt voor drie jaar verlengd.

Website Generatiepact
Sinds vorige week is de website in de lucht die betrekking heeft op het Generatiepact binnen de Metalektro. Op deze site kun je alle informatie vinden over de generatiepactregeling, zoals: reglement, "vraag en antwoord"-document, rekentool, informatiemateriaal (folders en posters) etc. De link voor de website betreft: https://www.generatiepactmetalektro.nl/

Mocht je folders, posters of meer uitleg willen hebben over het Generatiepact? Neem dan contact op met jouw regionale CNV Vakbondsbestuurder.

Vakbondscontributie
In de nieuwe cao zijn twee verschillende afspraken gemaakt over de vakbondscontributie. Op grond van art 6.7.1. hebben vakbondsleden het recht hun vakbondscontributie via hun werkgever fiscaal laten verrekenen binnen de Werkkostenregeling (WKR). Net zoals voorafgaande jaren lever je op tijd jouw jaaropgave vakbondscontributie in bij je werkgever (check bij je werkgever wat de deadline is). Deze jaaropgave kun je downloaden via Mijn CNV.

Op grond van art 3.7.8. krijgen (naast de fiscale verrekening van art 6.7.1) de werknemers die vallen onder de cao Metalektro en die op 1 januari 2019 lid zijn van een vakbond, daarnaast nog eens de vakbondscontributie over 2019 netto vergoed door de werkgever. Dit zijn twee verschillende afspraken en daarom ook opgenomen in twee verschillende artikelen binnen de cao. Mocht je vragen hierover hebben, dan kun je contact opnemen met jouw regionale CNV Vakbondsbestuurder.

Loonsverhoging augustus 2019
Vanaf 1 augustus 2019 dient de structurele loonsverhoging van € 58 per maand extra op jouw loonstrookje te staan. Dit is geen éénmalige uitkering, maar dient iedere maand uitbetaald te worden. Kijk goed of dat bij jou gebeurd is! Het recht op deze salarisverhoging geldt niet voor werknemers met een jaarsalaris, inclusief vakantietoeslag, van € 100.559 per 1 augustus 2019.

Uit deze nieuwsbrief is wel weer duidelijk dat CNV Vakmensen niet voor niets werk maakt van jullie arbeidsvoorwaarden! Maak ook je ongeorganiseerde collega attent op deze nieuwsbrief en maak haar of hem duidelijk dat lid zijn van CNV Vakmensen loont!

Samen staan we sterk, voor jouw arbeidsvoorwaarden en toekomst!

CNV Vakmensen de onderhandelingsdelegatie,
Loes Bezemer-Videler, l.bezemer@cnvvakmensen.nl
Piet Verburg, p.verburg@cnvvakmensen.nl