Stakingsoproep VDL Nedcar

CNV Vakmensen heeft woensdag een ultimatum gesteld aan de directie van VDL Nedcar. Dit liep af op vrijdag 5 mei om 12.00 uur. Wij hebben niets vernomen van jullie directie en daarom roepen wij jullie op het werk neer te leggen, komende maandag en dinsdag.

Beste leden, werknemers van VDL Nedcar,

Op 3 mei 2023 hebben de vakbonden aan VDL Nedcar een ultimatum gesteld om tot goede afspraken te komen voor een aangepast sociaal plan. Dit is nodig omdat de toekomst van de fabriek onzeker is en er veel mensen dit jaar en begin volgend jaar hun baan verliezen. Tot op heden heeft de directie van VDL Nedcar geen gehoor gegeven aan onze oproepen en zijn we in de onderhandelingen niet verder gekomen. Het ultimatum is inmiddels verlopen en de directie heeft niet gereageerd op onze eisen. Daarmee is de weg vrij voor het voeren van collectieve actie door de bonden.

Wij roepen jullie op voor een 48 uurs staking op maandag 8 mei 2023 en dinsdag 9 mei 2023.

Waar:
Wij verzamelen om 10.00 uur op de Holtummermarkt te Holtum. Daar kan iedereen zich inschrijven als staker voor 2 dagen. Wij zorgen voor koffie/thee en een lunchpakket en er zullen toespraken zijn. Om uiterlijk 12.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Stakingsformulieren:
De stakingsformulieren zijn donderdag per post naar je huisadres verzonden. Neem het formulier ingevuld mee op maandag naar de bijeenkomst in Holtum. Mocht je geen formulier hebben ontvangen dan zijn er nog formulieren verkrijgbaar op de dag zelf. Vraag dat even aan de kaderleden of ondergetekende.

Na deze dagen volgt er nader bericht over een vervolgactie.

Laten we er een mooie bijeenkomst van maken.

Graag tot a.s. maandag.

Met vriendelijke groeten,

Mede namens Frank Lasomer, Will Kroonen en de BLG van CNV Vakmensen

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
tel: 06-34497279
email: j.bruinsma@cnvvakmensen.nl