Staken in weer een aangepaste vorm. Dit keer door code Rood.

Het KNMI voorspelt Code rood voor maandag 15 februari 2020. Vakbonden willen hun leden niet vragen om bij Code rood de weg op te gaan. Actie willen we wel door laten gaan. Hoe dat leest u hieronder.

Zoals jullie vast gezien hebben, geeft het KNMI voor morgenochtend code rood af. Als CNV vinden we dat niet van onze leden kunnen vragen om morgenochtend, tijdens code rood, naar de Drive Trough staking in Heerenveen te komen. We willen de staking wel door laten gaan. Nu is dat weer niet zo moeilijk want bij staken is het vooral belangrijk dat je iets niet doet namelijk werken. 

 

Natuurlijk willen we wel weten hoeveel mensen staken en willen we er voor zorgen dat de stakende leden hun uitkering ook krijgen. 

De meest mensen hebben een stakingsformulier thuis gekregen. Als je die invult en een foto maakt die je naar ons mailt ( t.westra@cnvvakmensen.nl) of appt  (06 – 48 45 68 54) dan komt dat goed. Wij zorgen er dan later deze week voor dat de stakingsformulieren bij ons komen. Hoe precies, kan per bedrijf verschillen. 

 

Voor de mensen die lid zijn en geen stakingsformulier thuisgekregen hebben is het verzoek om hun naam en adres aan ons door te geven. We zorgen dan dat je een formulier krijgt. 

Door Covid was het al een vreemde manier van actie voeren. Die wordt nu alleen nog maar vreemder. Echter een aantal zaken hebben we niet in de hand, zoals het weer.

 

Vanaf 12 uur ( tenminste als code rood dan is ingetrokken) kunnen mensen hun formulier ook  inleveren in Heerenveen in de drive trough.  Parkeerterrein Abe Lenstra Stadion

Navigatie: Abe Lenstra Blvd 19, 8448 JA Heerenveen

 

Voor de medewerkers van De Jong in Gorredijk: het is de bedoeling om in optocht naar Heerenveen te gaan. Uiteraard als code rood ingetrokken is en het weer dit toelaat.

Verzamelen op de wetterwille 3 om 11.15. Mocht dit anders worden, dan horen jullie dit via de mail.

 

Waar we voor gaan is voor een goede CAO voor de werknemers in de metaal!

Gaat dat niet zoals het moet dan moet het maar zoals het kan. It giet oan!

 

Tristan Westra 

t.westra@cnvvakmensen.nl 

 

Jikkie Aalberts 

j.aalberts@cnvvakmensen.nl 

 

Jan Kampherbeek 

j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl