Staken in weer een aangepaste vorm. Dit keer door code Rood

Het KNMI voorspelt Code rood voor maandag 15 februari 2020. Vakbonden willen hun leden iet vragen om bij Code rood de weg op te gaan. Actie willen we wel door laten gaan. Hoe dat leest u hieronder.

Zoals jullie vast gezien hebben geeft het KNMI voor morgen code rood op. Als vakbonden vinden we dat we niet van onze leden kunnen vragen om morgenochtend naar de Drive Trough staking in Heerenveen te komen. Bij Code rood is het niet verstandig om de weg op te gaan als het niet persé hoeft

We willen de staking wel door laten gaan.

Nu is dat weer niet zo moeilijk want bij staken is het vooral belangrijk dat je iets niet doet n.l. werken.

Natuurlijk willen we wel weten hoeveel mensen staken en willen we er voor zorgen dat de stakende leden hun stakingsuitkering ook krijgen.

De meest mensen hebben een stakingsformulier thuis gekregen. Als je die invult  en een foto van het formulier maakt die je naar ons mailt ( t.westra@cnvvakmensne.nl) of appt  (0648456854) dan komt dat goed. Wij zorgen dan later deze week dat de papieren stakingsformulieren bij ons komen. Hoe precies dat kan per bedrijf verschillen.

Vanaf 12 uur ( Als code rood dan is ingestrokken) kunnen mensen hun formulier ook  inleveren in Heerenveen. ( Parkeerterrein Abe Lenstra Stadion  Navigatie: Abe Lenstra Blvd 19, 8448 JA Heerenveen) Dit als Drive Through zoals al eerder gemeld.

Voor de medewerkers van De Jong in Gorredijk is het de bedoeling om in optocht naar Heerenveen te gaan. Verzamelen op de wetterwille 3 om 11.15. Dit gaat alleen dpoor al code rood ingetrokken is.

Voor de mensen die lid zijn, willen staken  en geen stakingsformulier thuis gekregen hebben is het verzoek om hun naam en adres aan ons door te geven. We zorgen dan dat je een formulier krijgt.

Het was al een vreemde manier van actie voeren. Die wordt nu alleen nog maar vreemder. Echter een aantal zaken hebben we niet in de hand.

Waar we voor blijven gaan is voor een goede CAO voor de werknemers in de metaal.

Gaat dat niet zoals het moet dan moet het maar zoals het kan.

 

Tristan Westra

t.westra@cnvvakmensen.nl

Jikkie Aalberts

J.aalberts@cnvvakmensen.nl

Jan Kampherbeek

j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl