Sociaal plan Fabricom

Op 9 mei 2019 kondigde Fabricom een voorgenomen besluit aan om over te willen gaan tot sluiting van Fabricom.

Zowel de medezeggenschap als vakorganisaties gaan intensief aan de slag om nut en noodzaak van dit voorgenomen besluit te bestuderen en te kijken naar de arbeidsvoorwaardelijke consequenties voor werknemers.

Vele overleggen hebben tussen mei en oktober met jouw werkgever plaatsgevonden. In deze periode vinden ook de besprekingen plaats over een sociaal plan.

In totaliteit is CNV Vakmensen van mening dat dit proces veel te lang heeft geduurd waardoor werknemers lang in onzekerheid hebben moeten verkeren. Op 2 oktober is er overeenstemming bereikt over een sociaal plan in de vorm van een onderhandelingsresultaat.

Dit betekent onder meer dat 35 medewerkers in aanmerking komen voor herplaatsing (19 in Nederland en 16 in België) en 15 medewerkers in aanmerking komen voor een pensioenoptie. Voor 67 medewerkers is momenteel geen mogelijkheid voor herplaatsing. Een onderhandelingsresultaat betekent dat niet alle wensen van vakorganisaties in dit sociaal plan zijn gehonoreerd.

Zo is er nog steeds sprake van een plafond van €127.500 voor de ontslagvergoeding, geen beëindigingspremie voor iedereen van € 4.000,-, geen maximale duurzame herplaatsing en geen doorstart van de tankbouw.
Toch zijn vele andere zaken wel geregeld in dit sociaal plan en is waarschijnlijk het meest maximale resultaat bereikt.

In de bijlage tref je het sociaal plan aan.

Na het lezen van dit sociaal plan vraagt CNV Vakmensen jou om je stem uit te brengen. Dit kun je doen door het bijgesloten stemformulier volledig in te vullen en vóór 23 oktober per mail retour te sturen aan: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Voor de komende tijd wens ik jou veel sterkte met je nieuwe plek in de organisatie en/of met het vinden van een nieuwe baan.
Vergeet niet om jouw nieuwe werkgever in te voeren in “Mijn CNV” zodat je van ons ook de juiste informatie blijft ontvangen.

Arjan Huizinga,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 2032
E. a.huizinga@cnvvakmensen.nl 

Bijlage: Sociaal Plan en stemformulier

Downloads