Sociaal plan Alimak Hek

Er is overeenstemming bereikt over het sociaal plan.

Recent hebben CNV Vakmensen en jouw werkgever overeenstemming bereikt over de aanpassingen van het sociaal plan 2019 dat afliep op 13 september 2020.
In dit sociaal plan zijn naast een aantal tekstuele aanpassingen ook een aantal verbeteringen overeengekomen.

Zo is dit sociaal plan, met een looptijd van 14 september 2020 tot en met 13 september 2022 (24 maanden), van toepassing op alle mogelijke reorganisaties die tijdens deze periode plaatsvinden.
Voorheen was het sociaal plan slechts bedoeld ter opvang van de voor het betrokken personeel nadelige gevolgen van de juridische fusie tussen Alimak Hek BV te Tilburg en Manntech Gevelinstallaties BV te Zevenbergen.

Bij de definitie van passende functie is de termijn waarbinnen een werknemer geschikt te maken is voor een (andere) passende funtie van 4 maanden opgehoogd naar 6 maanden.

Bij de vrijwillige vertrekregeling is de beëindigingsvergoeding van drie bruto maandsalarissen gelijk getrokken aan de regeling financiële vergoeding bij beëindiging dienstverband.
Dit betekent dat de uitkering wordt berekend op basis van het voor de werknemer geldende AxBxC (aantal dienstjaren x de beloning x de correctiefactor 1). Zie hoofdstuk 7 van dit sociaal plan.

Tot slot is overeengekomen dat wanneer de boventallige werknemer door werkgever, door midddel van een latere datum uit dienst dan de wettelijke opzegtermijn in de vaststellingsovereenkomst, wordt verzocht om langer door te werken dan zal de werknemer, indien akkoord hiervoor, gecompenseerd worden. Per extra gewerkte maand zal werknemer een half bruto maandsalaris ontvangen bovenop het reguliere bruto maandsalaris.

Langs deze weg leg ik dit verbeterde sociaal plan nu aan jou voor. Je kunt hier je stem uitbrengen tot vrijdag 30 oktober 24.00 uur Laat je stem niet verloren gaan!

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen,
Natasja Zwiers
Henk van der Weele

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Downloads