Scania - Oproep om te gaan staken voor de cao Metalektro

Na 7 rondes onderhandelen, een eindbod van werkgeverszijde en het verder negeren van de vakbondseisen, zijn de onderhandelingen geëindigd in een ultimatum. Een ultimatum van de vakbonden waarop door de werkgeversdelegatie helaas niet is gereageerd. Een nieuwe cao in de Metalektro komt niet tot stand zonder actievoeren, daarom zien wij als CNV Vakmensen ons ook genoodzaakt om samen met de FNV aanstaande vrijdag een 24-uursstaking te houden. Ondanks de verscherpte maatregelen, stellen we alles in het werk om op een veilige manier actie te voeren. Corona is geen excuus om een goede cao af te sluiten!
Oproep om te gaan staken
Actievoeren terwijl de overheid de maatregelen rondom de lockdown heeft aangescherpt en verlengd, is lastig. We zullen ons strikt aan de maatregelen van het RIVM dienen te houden. Toch zijn we van mening dat het veilig kan. Ook de druk richting werkgevers moet opgevoerd gaan worden. Daarom gaan we op een veilige manier staken. Om de druk richting werkgevers op te voeren roepen we onze leden bij Scania op om te gaan staken op vrijdag 22 januari.

Andere manier van staken
We gaan op een andere manier staken dan wat je wellicht gewend bent. Geen manifestatie met muziek en toespraken op de actielocatie. We organiseren een ‘drive-thru’. Dit houdt in dat je met de auto de actielocatie op komt rijden en vanuit je auto je stakingsformulier inlevert. Wij zorgen dat dit absoluut contactloos kan. Nadat je het stakingsformulier hebt ingeleverd rij je de actielocatie weer af en ga je naar huis. Op deze manier willen we op een veilige manier staken. Op een veilige manier staken houdt ook in dat je het stakingsformulier op het opgegeven tijdsblok kunt inleveren op de actielocatie. Hiermee spreiden wij de inschrijving van de stakers over de dag. Op deze manier kunnen wij op een veilige manier gaan staken.

Je kunt je inschrijven als staker op de actielocatie tussen 10.15 en 11.15 uur (ochtendploeg) of tussen 14.30 en 15.30 uur (middagploeg) op vrijdag 22 januari door het inleveren van het stakingsformulier. In verband met de Coronamaatregelen verzoeken wij om 1 persoon per auto te komen.

De locatie waar je je kunt inschrijven is:

Parkeerterrein IJsselhallen
Rieteweg 4
8011 AB  Zwolle

We willen jullie vragen om thuis het bij deze stakingsoproep bijgevoegde stakingsformulier in te vullen en te ondertekenen. Controleer vooraf of je naam, bankrekeningnummer en handtekening op het stakingsformulier staan.

Leden en nieuwe leden die geen stakingsformulier thuis hebben gekregen, krijgen een formulier. Niet leden kunnen ook meestaken. De daarvoor bestemde stakingsformulieren zijn aanwezig. Volg de borden nieuw lid/niet-leden.

Alleen op vrijdag 22 januari kun je je stakingsformulier inleveren op de actielocatie. Kom staken!

Juist nu is het belangrijk dat we de druk richting werkgevers moeten opvoeren om te komen tot goede cao-afspraken. Vakbondskracht is er alleen door in solidariteit samen op te trekken. Maar we respecteren uiteraard de keuze die een ieder daarin individueel maakt.

Mede namens de kadergroep,
Ellen Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 50521057
E e.jonker@cnvvakmensen.nl