Reorganisatie Yokogawa/GLT.

Yokgawa heeft aangegeven te zullen gaan reorganiseren. Het consortium GLT houdt op te bestaan. Het werk dat nu nog gedaan wordt voor de NAM wordt afgebouwd. Hierdoor zullen een aantal medewerkers hun baan verliezen.

Een aantal weken geleden ben ik door leden benaderd. Leden vroegen zich af wat hun rechten waren bij een reorganisatie door Yokogawa.

De OR heeft een adviesaanvraag ontvangen en zal op korte termijn hierop een reactie geven aan de werkgever. Voorafgaand hieraan heeft de OR al een sociale regeling met de werkgever afgesproken.

Werknemers zijn over de adviesaanvraag en de sociale regeling niet door de OR geraadpleegd. M.a.w. de OR heeft op eigen houtje afspraken gemaakt met de werkgever zonder aan de werknemers die het treft te vragen wat zij er van vinden.

Afgelopen dinsdag heb ik samen met mijn collega bestuurder van het FNV een gesprek gehad met de voorzitter en de vice voorzitter van de OR. Wij hebben er bij hun op aangedrongen dat zij met de werkgever opnieuw in gesprek gaan over de sociale regeling. Of beter nog, de werkgever ervan te overtuigen dat het beter is dat de werkgever met de bonden in gesprek gaat over een sociaal plan.

Vandaag hebben wij een reactie gehad van de OR.

Citaat email OR:

“Beste Hafid Chaaby en Henk Jongsma,

Bij deze willen we jullie mededelen dat na uitgebreid beraad de Ondernemingsraad van Yokogawa Nederland heeft besloten het Advies over het Sociaal Plan niet te willen herzien. Deze beslissing is vanmiddag binnen de OR unaniem genomen.

Dit houdt in dat wij als OR verder gaan met de advies aanvraag over de GLT organisatie wijziging en geen voorwaarden opnemen met betrekking tot het Sociaal Plan.”

Einde citaat.

Als bestuurders van FNV en CNV willen wij graag in gesprek met de werknemers van Yokogawa die deze reorganisatie treft. We willen uitleg geven over de ontstane situatie en horen van de werknemers wat zij nu willen.

Daarom organiseren we een digitale bijeenkomst. Hiervoor nodigen we alle medewerkers die voor GLT werken uit. Leden beslissen maar ook niet leden zijn welkom.

MS Teams bijeenkomst Yokogawa GLT.

Maandag 26 oktober 19:00.

Als je wilt deelnemen stuur mij dan voor maandag 12:00 een email. Ik stuur je dan in de middag een uitnodiging zodat je om 19:00 kunt inbellen.


Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma, bestuurder,

h.jongsma@cnvvakmensen.nl