Reorganisatie AWL Techniek

Op vrijdag 10 juli 2020 heeft er een overleg plaatsgevonden tussen uw werkgever AWL Techniek en de vakbonden CNV Vakmensen, FNV, De Unie en de RMU. In deze nieuwsbrief vinden jullie de belangrijkste punten uit dit overleg en de aankomende vervolgstappen.

De huidige stand van zaken bij AWL Techniek
In de achterliggende week zijn wij door AWL Techniek uitgenodigd om te spreken over een aankomende reorganisatie. Vrijdag 10 juli hebben wij dit gesprek met een delegatie vanuit de werkgever gevoerd. Tijdens dit overleg is naar voren gekomen dat het coronavirus grote impact heeft op de bedrijfsvoering van AWL Techniek. De impact is dermate groot dat een fors aantal vaste contracten beëindigd zal moeten worden. Daarnaast zullen de meeste tijdelijke contracten, met een enkele uitzondering, niet worden verlengd.

De toekomst van AWL Techniek
Tijdens het overleg hebben wij gesproken over de impact van het coronavirus op de bedrijfsvoering en de reorganisatie die de komende maanden uitgevoerd zal worden. De werkgever heeft ons uitgenodigd om in onderhandeling te treden over een sociaal plan. Vrijdagmiddag 17 juli 2020 en woensdag 22 juli 2020 zullen wij opnieuw bij elkaar komen om verder te spreken over een sociaal plan.

Wij beseffen dat de boodschap, die jullie afgelopen vrijdag te horen hebben gekregen, hard moet zijn binnengekomen. De komende tijd zullen wij ons best doen om de sociale gevolgen zoveel als mogelijk te beperken. Wij zullen jullie vanzelfsprekend op de hoogte houden van de vorderingen. Voor nu willen wij de mensen die getroffen worden door de veranderingen veel sterkte wensen. Wanneer er vragen leven, neem dan gerust contact op. Dit kan per e-mail of whatsapp.

Nicole Engmann-van Eijbergen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89
E:  n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl