Productie DAF Trucks bijna op niveau als vóór corona

De productie van DAF Trucks is aan het einde van 2020 weer bijna op niveau als vóór de coronacrisis. Vorige week werd bekendgemaakt dat de Spaanse transporteur Primafrio 1300 van de topmodellen heeft besteld bij DAF. Goed nieuws voor de medewerkers van DAF aan het einde van dit bijzondere jaar.

Wisseling bestuurder
Tot eind 2019 werden de belangen van jullie bij DAF behartigd door collega Arjan Huizinga. Door een interne wijzigingen zal ik het stokje van Arjan Huizinga overnemen bij DAF. Ik stel me eerst aan jullie voor. Mijn naam is Robert Wonnink, 48 jaar en woonachtig in Doesburg. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij CNV Vakmensen als vakbondsbestuurder. Naast DAF ben ik actief bij Rabobank, Zorgverzekeraars Nederland, VGZ, Arcadis, Uitgeverijbedrijf en VDL Nedcar.

Mega-order uit Spanje
Grote orders komen bij DAF regelmatig voor. Maar een bestelling van 1300 trucks van het topmodel is wel zeldzaam. Vorige week heeft DAF deze bestelling publiekelijk gemaakt. Met het bekendmaken van deze mega-order uit Spanje geeft DAF ook aan dat het weer goed gaat met het bedrijf. Vóór corona lag de dagproductie op 200 trucks per dag. Op dit moment ligt de productie op ongeveer 192 trucks per dag.

Acties Metalektro
De onderhandelingen om tot een nieuwe cao Metalektro te komen zijn helaas mislukt. Acties waren aangekondigd, maar door de aanscherping van de coronamaatregelen hebben wij en FNV besloten om alle stakingsacties in ieder geval tot 19 januari 2021 stop te zetten. Zodra we acties gaan voeren, zullen we jullie hier zo snel mogelijk over informeren.

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!
CNV Vakmensen, samen maken wij het verschil, al 125 jaar.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65 / E r.wonnink@cnvvakmensen.nl