Overleg vakbonden - Royal IHC

Op donderdag 2 juli 2020 heeft er een maandelijks overleg plaatsgevonden tussen de betrokken vakbonden en Royal IHC. In deze nieuwsbrief treffen jullie in het kort de belangrijkste punten uit het overleg aan.

De huidige stand van zaken bij IHC
Enkele maanden geleden hebben wij jullie geïnformeerd over de principeovereenkomst die bereikt is met het consortium voor de overname van IHC. Na deze overname hebben de bonden kennis gemaakt met de nieuwe CEO, Gerben Eggink. Tijdens deze kennismaking hebben wij een introductie gekregen over de te nemen stappen richting de toekomst van IHC. In het overleg van 2 juli hebben wij daarover doorgepraat. 

Op dit moment is IHC bezig om de ‘kern’ van het bedrijf in kaart te brengen. Daarnaast is IHC ook bezig om de ‘niet-kern’ te bepalen. Daartussen ligt de ‘potentiële kern’. Over al deze bedrijfsonderdelen is IHC met de Ondernemingsraad in overleg. Pas na advies van de Ondernemingsraad zullen hier verdere stappen in worden gezet.

De toekomst van IHC
Het zal jullie duidelijk zijn dat er in de toekomst van IHC ook gereorganiseerd moet worden. Daarom zijn wij met IHC in overleg om te komen tot een sociaal plan. Hiervoor hebben wij de achterliggende weken de eerste overleggen gehad. In deze overleggen zijn verkennende gesprekken gevoerd over de toekomst van IHC en de informatie die de bonden nodig hebben ter voorbereiding op een sociaal plan. Gezien de aankomende zomervakantie worden deze stukken ons de komende weken toegestuurd.

23 juli staat een volgend maandelijks overleg met Gerben Eggink op de planning. Op 20 augustus praten we verder met de werkgever over het Sociaal Plan. Wij zullen jullie vanzelfsprekend op de hoogte houden van de vorderingen.

Veel plezier gewenst voor de mensen die in de tussentijd vakantie genieten! Voor iedereen; blijf gezond en veilig!

FNV Metaal              CNV Vakmensen       De Unie                     RMU  
Carl Kraijenoord       Peter Vlaming          Dirk van Gestel          Johann Honders

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5329 5256
E. p.vlaming@cnvvakmensen.nl