Overleg vakbonden - Hollandia

Woensdag, 16 oktober jl., is weer een overleg gevoerd tussen CNV Vakmensen, FNV Metaal en de directie van Hollandia. Tijdens dit overleg zijn een aantal zaken besproken. In deze nieuwsbrief tref je in het kort de belangrijkste punten aan die besproken zijn.

Stand van zaken B.V.’s Hollandia
Als eerste punt is de stand van zaken van de diverse B.V.’s besproken. Overall kun je zeggen dat het goed gaat met de diverse bedrijven en ook de verwachtingen zijn niet slecht. Natuurlijk is er altijd wel eens leegloop en moeten nog projecten gescoord worden. Maar tegenover de situatie van de afgelopen jaren gaat het nu stukken beter. Ook de inbreng van de nieuwe aandeelhouder geeft positieve impulsen aan de gehele Holding, volgens de directie.

Sociaal plan 2009
De afhandeling (uitbetaling van de vergoeding) van het sociaal plan van de reorganisatie uit 2009, al tien jaar geleden dus, is voor het eind van het jaar gereed. Door diverse omstandigheden zoals de markt, de financiële situatie etc., is dit nu pas afgerond.

Hollandia Offshore
De reorganisatie/sluiting van Offshore, die begin dit jaar is uitgevoerd, is volgens jullie werkgever nu helemaal afgerond. Voor zover bekend zijn veel betrokkenen inmiddels ergens anders aan het werk. Dat is mooi.
In onze nieuwsbrief van september hebben wij ook al het volgende gemeld, lees dit goed wanneer je tot deze groep werknemers behoort.
Voor de werknemers die nu niet meer bij Hollandia Offshore in dienst zijn, maar dit wel op 1 januari jl. waren, geldt het volgende: deze werknemers kunnen bij de afdeling HR van Hollandia melden op 1 januari jl. werkzaam te zijn geweest bij Hollandia en op die datum ook lid te zijn van CNV Vakmensen of FNV Metaal om in aanmerking te komen voor de vakbondscontributie volgens artikel 3.7.8. uit de cao. Wij hebben met Hollandia afgesproken dat deze werknemers nog de vergoeding ontvangen op basis van artikel 3.7.8. Let op: het is belangrijk dat je zelf tijdig contact opneemt met Hollandia! Deze regeling betekent dat je nog een netto uitkering van Hollandia kunt krijgen ter grootte van een jaar vakbondscontributie!

Duurzame inzetbaarheidsdag
Wij hebben met je werkgever gesproken over de duurzame inzetbaarheidsdag. Deze dag staat in de nieuwe cao en betekent dat elke werknemer jaarlijks gebruik kan maken van zo’n dag.
In de cao staat het volgende: de werknemer gebruikt deze dag om actief en autonoom (zelfstandig) te werken aan zijn duurzame inzetbaarheid. Hierbij gaat het om scholing, ontwikkeling en gezondheid. De werknemer bepaalt na overleg met de werkgever wanneer hij zijn inzetbaarheidsdag opneemt.
Wij hebben aan Hollandia duidelijk gemaakt dat dit een individueel recht is en niet als collectief door jullie werkgever opgelegd mag worden. Het enige wat jij moet doen, is tegen je werkgever zeggen wanneer je deze dag wilt opnemen. Dat gebeurt in overleg met je werkgever. Wat jij die dag gaat doen bepaal jijzelf en niet je werkgever, zolang het maar te maken heeft met scholing, ontwikkeling of gezondheid.

Contact
Tot zover deze nieuwsbrief waarin de belangrijkste punten staan die wij hebben besproken.
Heb je vragen of opmerkingen. Laat ons dit dan weten via onderstaand e-mailadres.

Mede namens Elsa van der Kraats, FNV Metaal

Piet Verburg,
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51667394
E p.verburg@cnvvakmensen.nl