Onderhandelingsresultaat Werkman Hoofcare

In de periode na het verstrijken van ons ultimatum op vrijdag 18 maart tot gisteren hebben wij veelvuldig contact gehad met Peter Werkman en diens adviseurs. De uitgesproken intentie van vakbonden en Werkman Hoofcare was om alsnog te komen tot fatsoenlijke afspraken te maken over de verhuizing van het bedrijf naar de Eemshaven. Uiteindelijk hebben wij vandaag een onderhandelingsresultaat bereikt. De leden zijn nu aan het woord.

Onderhandelingsresultaat


Op hoofdlijnen ziet dat resultaat er als volgt uit;

  • Een ploegendiensttoeslag van 15%, die volledig pensioengevend is.
  • Een reiskostenvergoeding voor het huidige personeel die mee beweegt met de maximaal fiscaal toegestane onbelaste kilometervergoeding (nu € 0,19 per kilometer). De verwachting is dat het Kabinet dit bedrag ( we hopen dit jaar nog) gaat verhogen.
  • De werktijden worden in de ploegendienst:
  • Ochtend dienst               : 06.00 – 14.30 uur
  • Middag dienst (ma-do)  : 14.30 – 00:00 uur
  • Middag dienst (vrijdag)  : 14:30 – 18:45 uur
  • Al het huidige personeel krijgt over 2022 en 2023 2,5 extra vakantiedag (per jaar), dus totaal 5 verlofdagen erbij als compensatie voor de toegenomen reistijd.


Uitnodiging ledenvergadering en stemmen


Zoals altijd hebben onze leden het laatste woord.

We willen dit resultaat graag op de kortst mogelijke termijn met jullie bespreken. En daarom nodigen we jullie uit voor een ledenvergadering in de kantine Helper Molenstraat 43 op vrijdag 1 april om 12.30 uur.

De dan aanwezige vakbondsleden stemmen dan over het resultaat. Mocht je vrijdagmiddag niet aanwezig kunnen zijn dan laat mij dan weten wat je van dit onderhandelingsresultaat vindt vóór 12.30 uur vrijdagmiddag 1 april. Jouw mening, jouw stem nemen wij dan mee in het uiteindelijke stemresultaat.

Heb je over deze nieuwsbrief en uitnodiging nog vragen, neem dan contact met mij op. Dan kan via sms, whatsapp, mail of gewoon een telefoontje.

Ik begroet je graag aanstaande vrijdag tijdens de ledenvergadering.


Emiel Peper (bestuurder)
E aem.peper@cnvvakmensen.nl / M (06) 2343 2081

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error