Onderhandelingen Sociaal Plan VDL Nedcar

In de afgelopen periode hebben wij als vakbonden meerdere keren aangegeven bij jullie werkgever om aan tafel te willen gaan over aanpassingen van het bestaande Sociaal Plan. Het heeft een tijd geduurd voor de uitnodiging kwam. Het eerste overleg was niet wat wij hadden verwacht.... Maar nu gaan we echt van start!

Witte donderdag zou het eerste formele overleg over het Sociaal Plan gaan plaatsvinden. Jullie werkgever gaf echter in het begin van het overleg aan niet met ons te willen praten over het Sociaal Plan. Wij betreurden dit en hebben aangegeven altijd in gesprek te willen gaan en blijven.
Na een verzoek van de burgemeester van Sittard-Geleen aan vakbonden en VDL Nedcar om te onderzoeken om weer aan tafel te kunnen gaan, werd een bemiddelaar aangesteld om dit proces te begeleiden.
In een tweetal bijeenkomsten kwam de bemiddelaar tot een rapport met een aantal bevindingen en aanbevelingen om weer aan tafel te gaan.

Heropening van de onderhandelingen
Naar aanleiding van het door de bemiddelaar opgestelde rapport, heeft VDL Nedcar de vakbonden weer uitgenodigd voor een overleg op 20 april. In dit overleg werden de vakbonden, kaderleden en OR op de hoogte gebracht van het rapport.
Vervolgens is besproken hoe het proces kan worden ingericht om de onderhandelingen opnieuw op te starten.
Van groot belang voor de vakbonden is dat er over alle onderwerpen in het Sociaal Plan kan worden gesproken en dat er op korte termijn vorderingen in het proces worden gemaakt.

Hoe nu verder?
In de vergadering van vandaag hebben de vakbonden toegelicht over welke punten van het Sociaal Plan zij in gesprek willen gaan met VDL Nedcar. Die punten waren al opgesteld voor het eerdere overleg.
Vervolgens is de afspraak gemaakt om dinsdag as het inhoudelijk overleg over deze punten te starten. Hiervoor is de hele dag gereserveerd met uitloop naar de avond. Wij hopen dan flinke stappen te kunnen maken.
Want dat het een onzekere tijd is en dat een aangepast Sociaal Plan enige rust en houvast kan bieden, is voor ons duidelijk!

Bijeenkomsten komende woensdag
We begrijpen dat er over bovenstaande informatie en het bemiddelingstraject best wat vragen en opmerkingen zijn. Daarom houden de gezamenlijke vakbonden 2 bijeenkomsten op woensdag 26 april.

Wij nodigen je daarom graag uit op woensdag 26 april. Er zijn twee sessies. De eerste sessie vindt plaats tussen 12.45 uur en 13.45 uur. De tweede sessie is van 15.45 uur tot 16.45 uur.
Locatie: Zalencentrum De Oase, Bachstraat 51, 6137 RX Sittard. 

Wij zien je graag woensdag a.s. om je verder te informeren en dan is er ook de mogelijkheid om opmerkingen en vragen voor te leggen.

Wij houden je op de hoogte van het vervolg van de onderhandelingen.

Mede namens de kaderleden Will Kroonen en Frank Lasomer,

Met vriendelijke groet,

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
email: j.bruinsma@cnvvakmensen.nl
tel: 06-34497279




Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error