Nieuwsbrief leden Haffmans BV

Kennismaking en opstart proces. In de vorige nieuwsbrief informeerden we jullie over de aansluiting van jullie werkgever bij de cao Metalektro en het pensioenfonds PME. Als voorbereiding op het proces van deze overgang overlegde de Ondernemingsraad (OR) met de vakbonden en twee externe adviseurs. Ook maakten de partijen kennis met de Human Resource Manager van Pentair, Suzanne Voorjans. Vakbonden, OR en werkgever zien het belang in van samenwerking in dit proces.

Overleg Ondernemingsraad en bonden
Vakbonden CNV Vakmensen en FNV krijgen veel vragen van jullie collega’s over de overgang naar de cao Metalektro en het pensioenfonds PME. Zeker ook omdat er al gevolgen voor jullie merkbaar zijn (de inhouding van de pensioenpremie voor PME). Jullie werkgever heeft hier afgelopen donderdagmiddag de eerste informatie over verstrekt. Dit alles roept terechte vragen op en vandaar dat de OR en vakbonden hierover in overleg zijn gegaan. De OR wordt hierin geadviseerd door twee externe adviseurs.

Aansluitbrief
De start van het proces van aansluiting bij cao en pensioenfonds begint met de aansluitbrief. Deze verstuurde de Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) reeds op 25 januari 2021 aan jullie werkgever. Hierin staat de informatie met de data wanneer aansluiting dient plaats te vinden. Deze brief verstrekt jullie werkgever, op verzoek, aan de OR. De OR deelt de brief met CNV Vakmensen en FNV en De Unie. Dit is in een vervolgoverleg toegezegd door jullie werkgever. Bij het opstellen van deze nieuwsbrief is de toegezegde aansluitbrief van de ROM nog niet in ons bezit.

Proces van overgang
Na ontvangst van de brief van de ROM kan het proces van overgang starten. Wij gaven aan dat het van groot belang is dat de werkgever in kaart brengt wat de verschillen zijn tussen het huidige bedrijfsreglement en de cao Metalektro. Ook worden de verschillen tussen de huidige pensioenregeling en de regeling van PME helder gemaakt. Daarna gaan wij als vakbonden in gesprek met jullie werkgever om de overgang zo goed mogelijk te regelen. Wij zullen jullie, als leden, bij dit proces uitvoerig betrekken.

Communicatie
Jullie werkgever deelde in het overleg mede dat er op de dag van het overleg informatie naar alle medewerkers wordt gestuurd. Wij gaven aan dat dat naar onze mening eerder had kunnen gebeuren. In dit proces is het van belang dat alle partijen goed op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. Deze nieuwsbrief is daar weer een aanzet toe.

Je kunt met vragen bij de bestuurders van CNV Vakmensen en FNV terecht.

We willen ook het lidmaatschap van een vakorganisatie hierbij benadrukken. Word lid en laat je stem horen om samen te komen tot een goede overgang en arbeidsvoorwaarden. Als lid krijg je informatie en heb je stemrecht!
Op dit moment ontvangen wij aanmeldingen van nieuwe leden en dat is natuurlijk prima. Om het draagvlak van de betrokken vakbonden te vergroten verzoeken we jullie dan ook om de bijgevoegde pdf te verspreiden onder de collega’s die nog geen lid zijn. Immers, een sterkere vakbond kan meer bereiken voor haar leden!
Normaliter zouden we dit in ledenvergaderingen aan de orde stellen, maar dat is helaas niet mogelijk in deze tijd. 

We houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Mede namens Mustafa Kirac (FNV bestuurder), 

Gerard van Dijk en Jeroen Bruinsma
Bestuurders CNV Vakmensen

 

Downloads