In gesprek met Kone

Vorige week hebben we je een nieuwsbrief gestuurd waarin we hebben aangegeven dat we signalen hebben ontvangen waaruit blijkt dat het staken bij Kone niet altijd vlekkeloos verloopt. Inmiddels heeft Kone contact met ons gezocht. Benieuwd naar de uitkomst? Lees dan snel verder.

Vorige week hebben we je een nieuwsbrief gestuurd waarin we hebben aangegeven dat we signalen hebben ontvangen waaruit blijkt dat het staken bij Kone niet altijd vlekkeloos verloopt. Er worden vage verhaaltjes verteld dat je van tevoren melding moet maken of je wel of niet gaat staken onder het motto van veiligheid. Die vlieger gaat natuurlijk niet op, want staken is een grondrecht en je hoeft helemaal niets te melden. Dat hebben wij in december vorig jaar al namens jou gedaan.

Wij kunnen inmiddels melden dat wij een constructief gesprek met Kone hebben gevoerd. Tijdens dat gesprek hebben wij onze eisen op het volgens (internationale-) wetgeving kunnen staken nogmaals benoemd. Kone heeft aangegeven dat zij de signalen serieus neemt en dat zij staken als grondrecht erkent en respecteert. Daarmee heeft Kone nu dus een afspraak met ons!

Wij verwachten dat deze afspraak ervoor zorgt dat werknemers vanaf nu zonder zorgen kunnen staken.

Mocht je vanuit de praktijk toch nog met een vorm van beïnvloeding te maken krijgen, dan vernemen wij dat graag van je zodat we het meteen kunnen oppakken met de directie. Je kunt anoniem melden. Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens.

Ondertussen blijven we natuurlijk strijden voor een goede cao. Daarom gaan we binnenkort weer staken. We verwachten jou dan ook te zien. Want staken doen we samen. Voor een eerlijke beloning. Want jij hebt daar recht op. Je hebt keihard gezwoegd de afgelopen periode. De erkenning en waardering die daarbij hoort, mag nu omgezet worden in extra euro’s en extra rechten. Doe je mee?

Tot gauw!

CNV Vakmensen
Munire Manisa, bestuurder
Mobiel: 06 – 34 49 74 50
Mail: M.Manisa@cnvvakmensen.nl