Herinnering stakingsoproep Metalektro Zuid-Limburg

JULLIE RECHTEN LIGGEN ONDER VUUR. De onderhandelingen over een nieuwe Metalektro cao zijn stukgelopen. De vakbonden vragen geen gouden bergen. We houden rekening met de bijzondere omstandigheden waarin we zitten.
Werkgevers hebben echter ons eindbod afgewezen en een ultimatum laten verlopen. Voor duizenden metaalwerknemers dreigt nu dat het mes in de arbeidsvoorwaarden wordt gezet. Ook voor jou. Dat laat ons geen andere keuze dan het ultieme machtsmiddel van werknemers in te zetten…

WIJ ROEPEN OP OM 48 UUR TE STAKEN
Wij roepen jullie op om op vrijdag 16 april en maandag 19 april het werk neer te leggen. Alleen op vrijdag 16 april kun je je voor beide dagen laten registreren als staker.

We gaan staken zonder grote bijeenkomsten of toespraken. Wel is het zaak dat je je als staker registreert, zodat je in aanmerking komt voor de stakingsuitkering. We richten een stakingsstraat in waar je het stakingsformulier vanuit de auto kunt inleveren.

INSCHRIJVING DRIVE THROUGH / RIJD DOOR STAKING

Inschrijving VRIJDAG 16 APRIL van 09.00 - 13.00 uur
Adres: MILAANSTRAAT, SITTARD (voorzijde Fortuna Sittard Stadion)

Vanwege de Coronamaatregelen vragen wij jullie om binnen de aangegeven tijdsvakken te komen:

  • 09.00-11.00 uur: Achternaam begint met A tot en met J
  • 11.00-13.00 uur: Achternaam begint met K tot en met Z

Op deze wijze willen we de drukte enigszins onder controle houden.
Kom in de auto en neem mee:

  • Je volledig ingevulde stakingsformulier (bijgevoegd bij deze stakingsoproep)
  • Je IBAN-nummer (bankpas)

Lees de veiligheidsinstructies hieronder door!

  • ZORG DAT JE GEGEVENS KLOPPEN
    Controleer op cnvvakmensen.nl/mijncnv of je gegevens kloppen. Staat de juiste werkgever genoemd en klopt je bankrekeningnummer? Wijzig je gegevens wanneer die onjuist zijn. Zonder bekend bankrekeningnummer kan de stakingsuitkering niet worden betaald. Heb je nog geen account, maak er dan direct één aan.

  • STAKINGSFORMULIER
    Anders dan normaal krijg je nu het stakingsformulier thuisgestuurd. Vul dit formulier thuis in. Het ingevulde formulier lever je in bij de stakingsstraat. Zo vraag je een stakingsuitkering aan. Neem naar de stakingsstraat ook je bankpas mee.

  • KOM MET DE AUTO NAAR DE STAKINGSINSCHRIJVING
    Heb je geen auto, rij dan met een collega mee. Je mag met maximaal 2 mensen in de auto. Doe een mondkapje op!

  • BLIJF IN DE AUTO
    En volg de instructies op van de ordedienst. Blijf niet hangen, stap niet uit en rij direct na afgeven van het stakingsformulier weer naar huis.

  • OP DE FIETS?
    Heb je geen auto en kun je absoluut niet meerijden met een collega? Wij hebben een speciale straat ingericht voor fietsers. Volg de instructies op van de ordedienst. Houd 1,5 meter afstand. Fiets direct na afgeven van het stakingsformulier weer door.


VEILIG STAKEN KUNNEN WE ALLEEN MET JOUW MEDEWERKING.
HOUD JE AAN DE AANWIJZINGEN VAN DE ORDEDIENST!

CNV Vakmensen
Robert Wonnink, bestuurder
T 030 - 7511450
E actie@cnvvakmensen.nl