Geen gezamenlijke uitleg van gesprek tussen vakbonden en Ventura

De discussie met Ventura Systems over de juiste toepassing van de cao is nog niet afgerond.

Gisteren ontvingen wij het memo dat Ventura in gezamenlijkheid met Vakbonden een memo wilde sturen en vroegen ons om aanvullingen. Wij hebben aangegeven dat de memo die wij hebben ontvangen in de de voorgestelde vorm niet mede namens de vakbonden gedeeld/gecommuniceerd kan worden.

Ventura heeft ons gevraagd om een gezamenlijk voorlichting te geven over de zaken waar we het rond de toepassing van de cao wel eens zijn en waarover ook niet. Als vakbonden lijkt ons dat geen goed idee. Zowel de advocaten van Ventura als de advocaten van de vakbonden kijken er nog naar. 
Het gezamenlijk uitleggen waar je het over eens bent is niet zo ingewikkeld. Om gezamenlijk een standpunt te geven over waar je het niet over eens bent en hoe het wel precies uitgelegd moet worden is dat wel. Zeker als advocaten bekijken of ze een juridsiche procedure moeten voorbereiden.

Wij kiezen er dus niet voor. Wel zijn de advocaten van de vakbonden een reactie aan het voorbereiden.

Wij begrepen dat Ventura ervoor kiest om nu toch eenzijdig te informeren en niet onze input af te wachten. Dat is niet onze keuze maar staat Ventura natuurlijk vrij.

Als je vragen hebt neem gerust contact op.

Omdat collega Trsitan Westra deze maand afwezig is, graag reacties naar ondergetekende.

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 2022
E:  j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error