Flexregeling Scania

Vorige week hebben we jullie geïnformeerd over de grote opkomst tijdens de bijeenkomsten over de nieuwe flexregeling. Wie erbij was heeft gemerkt hoeveel mensen niet tevreden zijn met de manier waarop Scania de flexregeling heeft ingevoerd en de mogelijkheden tot extra werk of de opbouw van minuren die dit kan veroorzaken. De eerste weken was het ook al gelijk raak.

We kregen meermaals de vraag wat wij als vakbonden kunnen doen. Wij hebben inmiddels een brief gestuurd aan de bemiddelingsinstantie voor de Metalektro. Dat is voorgeschreven in de cao. Zij gaan in gesprek met beide partijen en we hopen dat dit zal leiden tot het van tafel halen van de regeling.

Inmiddels is er echter ook een actiecomité gestart met medewerkers uit de verschillende afdelingen en ploegen om de komende tijd acties te kunnen plannen.

Kortom: we hebben alles in het werk gesteld wat op dit moment nodig is om de regeling zo snel mogelijk van tafel te krijgen. Want de ploegendienst is al zwaar genoeg en dubbele onregelmatigheid gaat ten koste van de gezondheid

We merken ook dat medewerkers soms vragen krijgen voorgelegd of ze willen tekenen om op avonden of zaterdagen te werken. Wij adviseren om niet zo maar iets te ondertekenen voordat je weet welke consequenties dit kan hebben. Mocht je hierover vragen hebben of advies willen, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen via telefoon, mail of app.

Ellen Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen
E e.jonker@cnvvakmensen.nl
M 06 5052105

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error