De CNV-kadergroep van Pacton is operationeel

De kaderleden van CNV Vakmensen hebben op hun 1e kadervergadering van 14 februari vastgesteld dat de achterban voldoende vertrouwen in hen heeft: er zijn geen bezwaren binnengekomen.

Nu kan de kadergroep aan het werk: het eerste dat op de agenda staat is de landelijke pensioen-actiedag die op 18 maart gehouden wordt.

De vakbonden roepen hun leden op om in actie komen tegen het kabinet vanwege het mislukken van het pensioenakkoord:
- Er worden regionale manifestaties georganiseerd, kijk op www.cnvvakmensen.nl/18maart
- Er worden acties op bedrijfsniveau voorbereid zoals werkonderbrekingen, werknemersbijeenkomsten, stakingen, etc..

Aan alle juridische voorbereidingen voor het voeren van actie (ultimatums, aankondigingen aan werkgeversverenigingen, etc.) is voldaan. Nu is het aan de vakbondsleden en de medewerkers om in gezamenlijk overleg te besluiten voor welke actievorm er gekozen wordt:

  • De CNV-kaderleden gaan peilen of er draagvlak is voor het voeren van actie bij Pacton, bijvoorbeeld voor een werknemersbijeenkomst in de kantine onder werktijd.
  • Bij voldoende draagvlak gaan wij dit voorbereiden en organiseren en natuurlijk met de directie bespreken. We kunnen dan meteen melden dat er een CNV-kadergroep is opgericht.

Verder hebben we besproken een volgende ledenvergadering te gaan voorbereiden waarin we terugkomen op de vraag over seniorendagen; ook gaan we de vragen over ADV-rechten en de arbeidsvoorwaardelijke afspraken die bij de doorstart van 2009 zijn gemaakt, behandelen. Hiervoor is het nodig om onder andere te gaan inventariseren hoe de individuele arbeidsovereenkomsten er uitzien en welke collectieve afspraken er toen gemaakt zijn. De kaderleden gaan hiermee aan de slag. Indien je informatie hierover hebt dan kun je die met de kaderleden delen en ook voor vragen kun je natuurlijk bij hen terecht.
Kaderleden zijn: Gezinus Bruins, Marco Mulder, Jan Willen Veneberg, Arjan Schreuder, Johan Bruins en Bas Stegeman-Van Soest.

De volgende kadervergadering is gepland op dinsdag 12 maart om 12:00 uur.

Mede namens de kadergroep,

Frans ten Broeke
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 2208
E. f.tenbroeke@cnvvakmensen.nl