DAF verhoogt productie en zoekt tientallen nieuwe medewerkers

Het gaat goed met DAF, de productie wordt verhoogd naar 208 CF- en XF-trucks per dag. Voor de Truckfabriek in Eindhoven wordt de komende tijd tientallen nieuwe medewerkers aangetrokken. Goed nieuws voor DAF en de regio Eindhoven. Alleen nu nog een fatsoenlijke cao voor de medewerkers van DAF.

Economisch herstel
“Het economisch herstel zet zich voort en dat leidt tot een hogere vraag naar vrachtwagens”, waren de letterlijke woorden van jullie president-directeur Harry Wolters vorige week in een interne communicatie. Het gaat zelfs zo goed, dat voor de Truckfabriek in Eindhoven de komende tijd tientallen nieuwe medewerkers aangetrokken moeten gaan worden. Dit is natuurlijk goed nieuws voor DAF, de medewerkers van DAF en de regio Eindhoven.

Arbeidsvoorwaarden
Bedrijven waar het goed mee gaat en die nu ook al een economisch herstel laten zien, daar hoort ook een fatsoenlijk pakket met afspraken over arbeidsvoorwaarden bij. Helaas lukt dat niet om via onderhandelingen tot een pakket met afspraken over arbeidsvoorwaarden te komen voor de cao Metalektro. We zijn net als voorgaande jaren weer genoodzaakt om acties te moeten voeren om tot een cao Metalektro te komen.

Acties cao-Metalektro
Sinds 21 januari zijn we begonnen met actie voeren in heel Nederland. Via “staak-straten” organiseren wij in heel Nederland een drive through en roepen wij medewerkers op het werk neer te leggen. Dit is een bijzondere manier van staken. Inmiddels kunnen we concluderen dat we op deze wijze op een voor iedereen veilige wijze actie kunnen voeren. Zo zijn er al stakingen georganiseerd in Eindhoven, Alblasserdam, Zwolle, Hoogeveen en Bergen op Zoom. De komende weken zullen er in verschillende regio’s in Nederland stakingen gaan plaatsvinden. Voor de laatste ontwikkelingen over de cao Metalektro en alle acties kijk dan op https://www.jeachterban.nl/metalektro.

Vervolg
Via onze nieuwsbrieven houden we jullie de komende periode op de hoogte van de ontwikkelingen.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl