Alimak Group Benelux B.V.

Arbeidsvoorwaarden overleg Alimak Group Benelux B.V.

Op dit moment spelen er een aantal onderwerpen bij ALIMAK Group Benelux B.V. met betrekking tot arbeidsvoorwaarden ontwikkeling.

Hierbij valt o.m. te denken aan het proces met betrekking tot functiewaardering (FUWA) welke invloed heeft op de uiteindelijke functiewaardering en de inschaling in het loongebouw en het verzoek van jouw werkgever om een aangepaste (nieuwe) arbeidsovereenkomst te tekenen.

Recent heeft de Ondernemingsraad ook ingestemd met de verkoop van de locatie Zevenbergen waardoor een aantal werknemers op termijn geconfronteerd zullen worden met de sluiting van Zevenbergen.

FUWA
Voor wat betreft het proces FUWA is CNV Vakmensen niet geheel te spreken over de wijze waarop aan dit proces invulling is gegeven.

Conform bijlage B van de CAO Metalektro is het proces als volgt:

  • Na opstelling van de functie -omschrijving wordt deze ter verificatie voorgelegd aan betrokken werknemer(s) en hun chef(s).
  • Als deze akkoord gaan met de functieomschrijving, kan de functie vervolgens worden gewaardeerd.
  • Van iedere werknemer, vallende onder de werkingssfeer van de cao, wordt de door hem/haar uitgeoefende functie ingedeeld.
  • De werknemer wordt schriftelijk in kennis gesteld in welke salarisgroep zijn/haar functie is ingedeeld met de functieomschrijving, resp. de motivatie op grond waarvan.

In het klachtenreglement ISF, overeengekomen tussen AlimaK Group Benelux B.V. en CNV Vakmensen is o.m. overeengekomen dat indien de werknemer het niet eens is met de ISF indeling (zie de vier bullets hierboven) dient werknemer binnen vier weken na ontvangst dit schriftelijk aan te geven bij de eigen leidinggevende. De leidinggevende reageert hierop schriftelijk binnen twee weken na ontvangst van de klacht.

Wanneer de klager geen overtuigende verklaring heeft gekregen en/of bevredigende oplossing is aangedragen door de leidinggevende, waardoor de klacht kan worden opgeheven, kan betrokkene een schriftelijk verzoek indienen bij de Klachtencommissie ISF, binnen een maand na het oordeel van de leidinggevende of het uitblijven van een relevant antwoord.

Indien je van deze procedure gebruik wenst te maken is het zaak dit vóór 14 mei te doen. Stel je het op prijs dat CNV Vakmensen zijdelings hierbij betrokken is stuur dan jouw bezwaarschrift ook vóór 14 mei naar: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Individuele Arbeids OvereenKomst ( IAOK)
Jouw werkgever is voortvarend te werk gegaan en heeft al tijdens het FUWA proces jou een gewijzigde individuele arbeidsovereenkomst voorgelegd ter ondertekening. Allereerst is met jouw werkgever afgesproken dat we eerst het proces FUWA volledig afronden alvorens we ons gaan verdiepen in de gewijzigde individuele arbeidsovereenkomst. Hierin staan nl. nogal wat eenzijdige wijzigingsvoorstellen die voorheen NIET van toepassing waren en niet allemaal in het voordeel van de werknemer uitpakken.
Op dit moment is jouw huidige arbeidsovereenkomst nog steeds van kracht!

Het advies is dan ook om nu nog niet akkoord te gaan met de nieuwe individuele arbeidsovereenkomst.
Hierover zal CNV Vakmensen, zodra het FUWA proces is afgerond, met jouw werkgever weer in overleg treden.

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 2032
E. a.huizinga@cnvvakmensen.nl