250 stakers in de Metalektro in Bunschoten op 26 maart 2021

Stakers uit de hele regio van Hilversum tot Nijkerk schreven zich in in de Staakstraat in Bunschoten-Stakenburg. Net als de vorige keer helemaal corona-proof. Het aantal stakers gaat elke keer verder omhoog. We staken om druk uit te oefenen op de werkgevers. Alleen als veel werknemers het werk neerleggen, hebben werkgevers last van onze acties en zetten we hen onder druk. En als steeds meer werkgevers last hebben, voert dat de druk nog meer op. We gaan door! STAKERS BEDANKT!
Als je deze keer gewerkt hebt of op eigen kosten een dag vrij hebt genomen: de volgende keer ben jij ook welkom als staker.

Helaas komt er een volgende keer. De werkgevers zijn muisstil. We staken om de werkgevers over te halen hun eindbod in te trekken en een fatsoenlijke cao Metalektro af te sluiten.

Waar staken we voor:
  • 5 % loonsverhoging in plaats van de 1,1% die werkgevers bieden
  • Pensioen ook over ploegentoeslag
  • 80% werken, 90% loon en 100% pensioenopbouw voor iedereen vanaf 60 jaar (werknemersrecht)
  • 3 jaar eerder kunnen stoppen met werken
  • Gezonde werktijden
  • Zeggenschap voor vakbonden CNV Vakmensen en FNV Metaal

We gaan door!

Sociaal plan
Het sociaal plan Voestalpine is op 1 april 2021 verlopen. Voestalpine wil een nieuw sociaal plan afsluiten. CNV Vakmensen en FNV Metaal zeggen: prima, maar wel op hetzelfde niveau als het huidige sociaal plan. Voestalpine wil bezuinigen op het sociaal plan. FNV Metaal en CNV Vakmensen zeggen: er is nu toch geen reorganisatie. Als er toch een keer een reorganisatie komt, overleggen we dan wel over het sociaal plan. Er zijn genoeg leden van FNV Metaal en CNV Vakmensen. We gaan nu geen slecht sociaal plan ondertekenen. Als het nodig is, onderhandelen we over een sociaal plan. En onze leden zullen ervoor zorgen dat het een goed sociaal plan wordt.

CNV Vakmensen
Roel van Riezen, bestuurder
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl