Update Vitrite

Op 30 juli hebben jullie te horen gekregen dat de salarissen niet volledig worden betaald. De vakbonden hebben nog geen contact met jullie directie kunnen krijgen over deze kwestie. In deze nieuwsbrief lees je de laatste stand van zaken.

Op 31 juli hebben wij de directie gevraagd om met ons in gesprek te gaan. Tot op heden is daar nog niet op gereageerd, daarom hebben CNV en FNV de directie nogmaals uitgenodigd voor een gesprek. Ondertussen heeft de media ook te horen gekregen dat het niet goed gaat met jullie bedrijf. Ook de vakbonden zijn hiervoor benaderd. Het belangrijkste is dat jullie weten dat de vakbonden voor jullie belangen opkomen.

Wees zuinig met je geld
Wij begrijpen dat jullie je grote zorgen maken over de toekomst van het bedrijf maar ook over de uitbetalingen van de salarissen. Het is op dit moment onduidelijk of het restant van het salaris én het volledige salaris in augustus wordt uitbetaald. Het is daarom van belang dat je zuinig bent met je uitgaven zodat je niet (nog meer) in de financiële problemen belandt.

Het UWV betaalt bij een faillissement niet alles uit
Vitrite is niet failliet en wij hopen dat dit ook niet gaat gebeuren. Wel is het onze taak als vakbond om jullie te wijzen op de procedures die daarbij horen. Als een bedrijf failliet gaat, neemt het UWV de salarisbetalingen over van de laatste drie maanden voorafgaand aan het faillissement. Alle loonvorderingen van voor deze periode, worden niet overgenomen door het UWV. Naast het loon betaalt het UWV ook het verlof uit van 2024. Verlof wat nog openstaat van voor 2024, wordt niet meegenomen. Mocht het zo zijn dat je op dit moment nog veel verlof hebt staan van voorgaande jaren, zou je dit kunnen opnemen, uiteraard in overleg met je leidinggevende.

Meld je bij de vakbonden
Voor een eventuele juridische procedure of een loonvordering is het van belang dat je je meldt bij jouw vakbond. Als je je niet meldt, kunnen wij geen procedure voor je starten. Ook bij andere vragen kun je bij de vakbond terecht en ook kunnen wij helpen met loopbaanbegeleiding mocht het nodig zijn.Op korte termijn wordt er een medewerkersbijeenkomst gehouden door de vakbonden, jullie ontvangen hiervoor een aparte uitnodiging.

Maak je collega lid!
Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar www.cnv.nl/werf-een-lid. De vakbond is er voor jou en komt voor jouw belangen op. Maak je collega lid en uit je zorgen.

We houden jullie op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.


Met vriendelijke groet,

Kathelijne van der Voort  en Sanaa Abarghaze

Kathelijne van der Voort
Bestuurder CNV
M: 06 4163 6856
E: k.vandervoort@cnv.nl

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error