Update en uitnodiging medewerkersbijeenkomst Vitrite

Op woensdag 28 augustus 2024 hebben CNV en FNV een medewerkersbijeenkomst gehouden. Op deze bijeenkomst hebben we het gehad over de actuele stand van zaken bij Vitrite Middelburg en hebben we het ook gehad over de salarisuitbetalingen van juli en augustus. Na deze bijeenkomst zijn er nieuwe ontwikkelingen geweest, waarover we graag met jullie in gesprek gaan. We nodigen jullie daarom uit voor een nieuwe medewerkersbijeenkomst op donderdag 5 september om 11:30.

Update over de huidige situatie
Helaas hebben jullie op 2 september te horen gekregen dat de salarissen van juli en augustus op dit moment niet betaald worden. De reden hiervoor is dat First Brands Group de betalingen richting Vitrite Middelburg heeft opgeschort. Dit is voor jullie verschrikkelijk vervelend nieuws. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit bij jullie hard is aangekomen.

Collectieve loonvordering
Tijdens de bijeenkomst hebben we het gehad over het instellen van een collectieve loonvordering. We hebben afgesproken dat mochten de salarissen van juli en augustus niet (volledig) betaald kunnen worden, er vanuit de vakbond voor de leden een collectieve loonvordering wordt ingesteld. De loonvordering zal deze week worden verstuurd naar Vitrite Middelburg.

We nodigen jullie uit op donderdag 5 september 2024 voor een medewerkersbijeenkomst
Vanwege de huidige stand van zaken willen we jullie uitnodigen voor een medewerkersbijeenkomst. Om deze zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle medewerkers van Vitrite Middelburg en dit op korte termijn te kunnen realiseren hebben we ervoor gekozen om deze te houden bij Vitrite Middelburg zelf.

De bijeenkomst vindt plaats op:
Donderdag 5 september 2024
Om:
11:30
Locatie:
Kantine Vitrite Middelburg

Neem je collega's mee!
Iedereen is welkom, neem vooral je collega's mee ook al zijn ze geen lid van een vakbond. Het gaat immers om het belang van het bedrijf en van jullie als medewerkers.

Heb je andere zaken waarvoor je hulp kan gebruiken, geef dit ook aan bij jouw vakbond
De vakbond is er om jou te helpen, we kunnen naast het indienen van een vordering ook helpen bij het zoeken naar ander werk of een luisterend oor bieden. Samen kunnen we kijken naar een voor jou passende oplossing. Aarzel niet en neem contact met ons op!

Maak je collega lid!
Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar www.cnv.nl/werf-een-lid.

Meepraten en reageren
Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren, of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

Met vriendelijke groet, mede namens Sanaa Abarghaze bestuurder bij FNV,

Kathelijne van der Voort
Bestuurder CNV
06 41636856
k.vandervoort@cnv.nl