Leden stemmen in met eindbod Canon Production Printing

De CNV-leden die recent hebben gestemd over het eindbod van de werkgever, hebben unaniem JA gezegd tegen dit eindbod. Ook de leden van FNV en De Unie hebben inmiddels hun stem uitgebracht en zijn akkoord met het eindbod zoals dit nu voorligt. De vakbonden hebben de werkgever inmiddels informeel geïnformeerd.

Eigen cao CPPN

Canon Production Printing valt eigenlijk onder de werkingssfeer van de cao Metalelektro. Al sinds jaar en dag heeft het bedrijf vrijstelling op deze cao en kan daarom een eigen cao afspreken. Maar zoals reeds eerder aangegeven, gaat dit lang niet meer zo gemakkelijk als voorheen. Hiervoor moet CPPN dispensatie aanvragen bij de Raad Overleg Metalectro (ROM).

Dispensatie

Om opnieuw dispensatie te krijgen moet de cao minstens gelijkwaardig zijn aan de cao Metalelektro. Aangezien de werkingssfeer van jullie bedrijf valt onder de cao Metalektro is alleen dispensatie mogelijk als op alle onderdelen, een gelijkwaardige dan wel een betere cao wordt afgesproken. Op onderdelen is de cao CPPN beter, maar bij een minimum cao mag je altijd afwijken ten gunste van de werknemers en daardoor ook onderscheidend zijn ten opzichte van andere bedrijven. Is de ROM bereid om dispensatie te verlenen voor CPPN, treden de gemaakte afspraken rondom de arbeidsvoorwaarden pas in werking.

Vragen en de cao online

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met een van de bestuurders of met kaderlid Herman Kuypers. Of stel je vragen en reacties via onze cao-pagina Cao Canon | CNV 
Het hele cao-traject is ook op deze pagina te volgen.

Herman Kuypers, kaderlid CNV: M 06 2565 3360 / herman.kuypers@cpp.canon.nl
Ed Leunissen, bestuurder CNV: M 06-29 02 32 84 / e.leunissen@cnv.nl
Ruud Hövelings, bestuurder CNV: M 06-81 88 45 56 / r.hovelings@cnv.nl