Eindbod Canon Production Printing Nederland: leden mogen stemmen

Op woensdag 22 mei heeft de werkgever een eindbod gedaan voor de nieuwe cao CPPN. Het eindbod is afgelopen vrijdag met jullie gecommuniceerd. Op 27 mei hebben we tijdens een bijeenkomst het eindbod van de werkgever toegelicht en is ruimte geboden om hierover vragen te stellen. Leden van CNV nodigen we graag uit om hun stem uit te brengen over het eindbod van de werkgever.

Eindbod CPPN

Over het eindbod van werkgever zijn jullie al geïnformeerd in de vorige nieuwsbrief. Hieronder een paar korte highlights van de belangrijkste resultaten. Voor een volledig overzicht van het eindbod verwijs ik naar de bijlage.

  • Looptijd: de werkgevers hebben in het eindbod voorgesteld om de nieuwe cao voor 18 maanden af te sluiten. De nieuwe cao loopt dan van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025.
  • Loonsverhoging: de loonsverhoging in het eindbod van werkgevers bestaat uit drie elementen:
    Per 1 januari 2025 een stijging van 3% met een minimumvergoeding van € 150,00 per maand voor de schalen 1 t/m 14.
    Per 1 juli 2025 een stijging van 1%.
    Per 1 november 2025 nog een stijging van 1%.
  • Reiskostenvergoeding
    Met ingang van 1 januari 2025 wordt de tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer verhoogd naar 21 cent per kilometer, en per 1 januari 2026 naar 23 cent per kilometer.
  • RVU en 80-90-100 regeling Hierover zijn aanvullende voorstellen gedaan. De details vinden jullie in de bijlage.
  • Rouwverlof
  • Medewerkers die een gezinslid in de eerste graad verliezen kunnen hiervoor tot 10 dagen betaald verlof krijgen.
  • Overige voorstellen
    Het eindbod omhelst niet enkel een loonsverhoging. Dit is ook waar wij als vakorganisatie oog voor hebben gehad tijdens de onderhandelingen. Het is een compleet pakket met arbeidsvoorwaarden geworden. Dit mogen we niet uit het oog verliezen. Klik hier om de volledige tekst van het eindbod te lezen.

Belangrijk voordat jullie gaan stemmen

Om tot een nieuwe cao CPPN te komen zal er een akkoord moeten zijn van alle 3 de vakbonden. Stemt het merendeel in met het eindbod, dan is er een cao-akkoord. De gemaakte afspraken moeten nog getoetst worden door de Stichting Raad van Overleg in de Metalektro. Dit om de dispensatie van de Metalektro cao te blijven behouden. 

Wijst een meerderheid van de leden het eindbod af, dan is er geen cao-akkoord en ook geen nieuwe cao CPPN. Dit betekent dat CPPN direct overgaat naar de cao Metalektro. In de cao CPPN zijn afspraken gemaakt die aanzienlijk beter zijn dan in de cao Metalektro. Denk hierbij aan de 13de maanduitkering en de reiskostenvergoeding. 
De vakbondsbestuurders leggen het eindbod, rekening houdend met alle omstandigheden, neutraal aan jullie voor. 

Stemmen

Het laatste woord is nu aan jullie. Wat vinden jullie van het eindbod van werkgevers? CNV-leden krijgen separaat de stemmogelijkheid toegestuurd. Breng je stem uit en laat ons weten wat jij van het eindbod vindt. Je kunt stemmen tot maandagmorgen 24 juni 2024, 9.00 uur

Om je de goede informatie toe te sturen over jouw cao, heeft CNV de juiste gegevens van jou nodig. Op https://mijn.cnv.nl/ kun je je gegevens controleren en zo nodig aanpassen, zoals een gewijzigd e-mailadres of huisadres. 

Vragen of onduidelijkheden?

Heb je nog vragen over het eindbod, of over het proces? Of wil je graag een reactie delen?  Stel ze gerust aan ons kaderlid of een van onze bestuurders. Daar zijn we voor! Of stel je vraag of reactie via onze cao-pagina:  www.cnv.nl/industrie/metalektro/cao-canon/

Bestuurders CNV: 
Ruud Hövelings: M 06 8188 4556 / r.hovelings@cnvvakmensen.nl

Ed Leunissen: M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnv.nl

en Herman Kuypers, kaderlid CNV: M 06 2565 3360 / herman.kuypers@cpp.canon.nl

Bijlage