Eindbod Canon Production Printing Nederland

Recent zijn jullie uitgenodigd voor de bijeenkomst voor een toelichting op het eindbod van de werkgever. Deze bijeenkomst staat gepland op maandag 27 mei aanstaande. Zodra wij het eindbod van de werkgever zouden krijgen, zouden wij jullie informeren wat het eindbod is. In deze nieuwsbrief lezen jullie wat het eindbod van de werkgever is.

Eindbod werkgever

Vandaag hebben we het eindbod van de werkgever ontvangen. Het eindbod dat CPPN doet, ziet er als volgt uit:

Looptijd: de looptijd van de nieuwe cao kent een looptijd van 18 maanden, van 1 juli 2024 t/m 31 december 2025

De salarissen en salarisschalen worden als volgt verhoogd:

  • Per 1 januari 2025 een stijging van 3% met een minimumvergoeding van € 150,00 per maand voor de schalen 1 t/m 14
  • Per 1 juli 2025 een stijging van 1%
  • Per 1 november 2025 een stijging van 1%

De in de huidige cao overeengekomen extra pensioenbijdrage van € 60,00 netto per maand (naar rato voor parttimers) wordt voortgezet tot 1 januari 2025.

  • Met ingang van 1 januari 2025 wordt de tegemoetkoming in de kosten van woon/werkverkeer verhoogd naar € 0,21 per kilometer. Per 1 januari 2026 wordt deze tegemoetkoming verhoogd naar € 0,23 per kilometer.
  • Voor de looptijd van deze cao zal een RVU-regeling worden ingevoerd. Om meer medewerkers de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van deze regeling stelt de werkgever voor de loongrens waarop de regeling in de metaalsector is gelimiteerd met 10% omhoog te trekken. Concreet houdt de RVU-regeling het volgende in:
    1. De RVU-regeling geldt voor alle medewerkers die in de periode 01-07-2024 t/m 31-12-2025 een RVU-uitkering aanvragen én ontvangen. Aanvragen dienen tenminste drie maanden voor de beoogde ingangsdatum te worden gedaan.
    2. Recht op een uitkering heeft degene die op het moment van deelname voldoet aan de volgende voorwaarden:
      • In de periode van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025 op eigen verzoek uit dienst treedt; en die
      • Op de uittredingsdatum een leeftijd heeft bereikt die maximaal 36 maanden en minimaal 6 maanden voor de AOW-gerechtigde leeftijd ligt; en die
      • Een bruto maandsalaris verdient van maximaal € 4.805,- bruto per maand bij voltijdsdienstverband, óf die direct voorafgaand aan de uittredingsdatum tenminste vijf aaneengesloten jaren een periode van minimaal twee jaar regelmatig in ploegendienst, continudienst, of in consignatiedienst heeft gewerkt.
      • De uitkering bedraagt per 1 juli 2024, € 2.182 bruto per maand, inclusief vakantietoeslag of zoveel hoger als vastgesteld in verband met de wettelijke indexatie op grond van de door de overheid vast te stellen RVU-drempelvrijstelling. Het genoemde bedrag geldt voor de medewerker die in voltijd werkt. Voor de medewerker die in deeltijd werkt, geldt dit bedrag naar rato (van het aantal door hem/ haar gewerkte uren).

        • Medewerkers die werkzaam zijn in ploegendienst of continudienst kunnen met ingang van 1 oktober 2025 eerder gebruik maken van de 80-90-100 regeling. Vanaf deze datum komen medewerkers hiervoor in aanmerking vanaf het moment dat ze 72 maanden voor hun AOW-gerechtigde leeftijd staan.
        • Voor de tijd dat men oproepbaar is in consignatiedienst, maar niet daadwerkelijk hoeft op te komen, zal een minimum vergoeding van € 25,- bruto per uur worden toegekend. Indien toepassing van de reguliere consignatiedienst-regeling een hoger uur-bedrag oplevert, wordt dat hogere bedrag toegekend. De vergoeding voor daadwerkelijke opkomsttijd blijft ongewijzigd.
        • In het kader van een lange gezonde carrière worden alle medewerkers in de gelegenheid gesteld om eens in de 5 jaar een aaneengesloten periode van maximaal drie maanden onbetaald verlof te nemen, vanaf het moment dat zij vijf jaar in dienst zijn. Slechts in 3 bijzondere omstandigheden kan de werkgever vragen om een dergelijk verzoek eenmalig op een ander dan het door medewerker gewenste moment te laten opnemen.
        • Het rouwverlof voor medewerkers die een direct gezinslid (partner, kind) verliezen wordt uitgebreid tot tien dagen betaald bijzonder verlof.
        • Leerlingen en studenten van alle opleidingsniveaus (MBO, HBO, WO) die minimaal één maand stagelopen vanaf 1 juli 2024, ontvangen een maandelijkse bruto stagevergoeding van € 500,00. De vergoedingen voor MBO en HBO worden daarmee verhoogd naar het WO-niveau.
        • Iedere medewerker kan vanaf het moment dat deze 3 jaar in dienst is, op aanvraag, een vergoeding ontvangen van € 1.000,00 per 3 jaar voor door de medewerker zelf te kiezen employability bevorderende opleiding(en), coaching etc.

        Overige afspraken

        Salarismethodiek

        Historisch gezien kent de huidige cao twee verschillende salarisgroepen, van 1 t/m 14 en van 21 t/m 26. De salarisgroepen 1 t/m 14 kennen een smalle bandbreedte. De werkgever geeft aan te willen onderzoeken of deze anders ingericht kunnen worden. Daarnaast wil de werkgever samen met de vakorganisaties kijken hoe we in de toekomst omgaan met het ‘inverdieneffect’ van medewerkers met een RSP boven de 100, die hun werk naar verwachting (goed) uitvoeren.

        Studie naar ploegendienstmodellen

        In de afgelopen jaren is er veel meer bekend geworden over de impact van ploegendiensten op de gezondheid van de medewerker. De werkgever streeft ernaar dat de medewerkers op een vitale wijze aan het werk kunnen blijven door een goede indeling van hun werk- en privébalans. Daarnaast zijn er ontwikkelingen in onze maatschappij (o.a. meer interesse in parttime werk) waarop de werkgever wil inspelen. Gezamenlijk pakt werkgever daarom het thema ploegenmodellen op.

        Arbeidsmarkt- en ontwikkeling

        De werkgever wil substantieel investeren in verschillende opleidingen en trainingen voor de medewerkers. Samen met de vakorganisaties wil de werkgever onderzoeken of het nuttig en nodig is om hierover specifieke afspraken te maken.

        Informatieve ledenbijeenkomst

        Tot dusver het eindbod van de werkgever. Zoals eerder bericht, lichten wij als vakbonden het eindbod graag toe, alvorens het ter stemming aan jullie wordt voorgelegd. Na de bijeenkomst van maandag zal digitaal worden gestemd over het eindbod van de werkgever.

        Reminder uitnodiging ledenbijeenkomst

        De gezamenlijke vakbonden brengen nogmaals onder de aandacht dat de bijeenkomst waar we het eindbod van de werkgever toelichten plaatsvindt op:

        Maandag 27 mei 2024, van 12.00 tot 13.00 uur

        Locatie: Auditorium 3R (R&D)

        Graag zien we jullie maandag tijdens de bijeenkomst.

        Ed Leunissen
        Bestuurder CNV
        M: 06-29 02 32 84
        E: e.leunissen@cnv.nl

        Ruud Hövelings
        Bestuurder CNV
        M: 06-81 88 45 56
        E: r.hovelings@cnv.nl

        Herman Kuypers
        Kaderlid CNV Vakmensen
        M: 06 25 65 33 60
        E: herman.kuypers@cpp.canon.nl

Wil je

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error