Uitslag raadpleging Carglass Jaar Uren Systematiek JUS

Dit jaar is de Jaar Uren Systematiek (JUS) als pilot uitgevoerd binnen Carglass. De afspraak was tussen cao-partijen dat eind dit jaar de resultaten hiervan geëvalueerd zouden worden. Als CNV Vakmensen lid hebben jullie de mogelijkheid gehad je mening hierover te geven. In deze nieuwsbrief informatie over de uitslag van deze inventarisatie.

Uitslag

In navolging op ons schrijven van 26 oktober waarin jullie mening is gevraagd over de Jaar Uren Systematiek (JUS), stellen wij jullie hierbij in kennis van de uitslag van die raadpleging. 
Een overgrote meerderheid, van zowel FNV Metaal als de leden van CNV Vakmensen, heeft tegen de voortzetting van de Jaar Uren Systematiek in de huidige vorm gestemd. Dat betekent dat de JUS, zoals nu opgenomen in de cao, eindigt einde kalenderjaar.

Nieuw voorstel 

We hebben de directie van Carglass hiervan in kennis gesteld op 3 november 2021. Tevens is besproken wat de bezwaren waren van de leden/werknemers. Carglass heeft zeker oog voor deze bezwaren en wil met een (geheel) nieuw voorstel komen. 
Zoals jullie weten is het voor Carglass als onderneming belangrijk om mee te kunnen bewegen met vraag en aanbod, waarbij behoud van werkgelegenheid een belangrijke pijler vormt. Het is Carglass dan ook veel waard als we tot een regeling zouden kunnen komen waarvoor draagvlak is.

Zeggenschap

Wij hebben daar wel oren naar, echter: alleen als Carglass tegemoet komt aan de bezwaren van de leden. Zeggenschap over arbeid- en rusttijden is een groot goed en dienen in balans te zijn. Daarnaast mag flexibiliteit ook beloond worden. 
Carglass neemt alle bezwaren die leven, mee en komt eind november met een nieuw voorstel dat wij uiteraard weer voorleggen aan jullie, de leden.

Heb je nog vragen?

Laat mij dit dan per e-mail weten of deel je reactie op ons online community platform JeAchterban.

Mede namens de kaderleden: 
Robert van der Zande en Rob van der Vlugt,

Jeroen Bruinsma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 3449 7279 / j.bruinsma@cnvvakmensen.nl