Stemmen over het aangepast onderhandelingsresultaat cao Carglass

Afgelopen woensdagavond hebben CNV en FNV een ledenvergadering gehouden over het onderhandelingsresultaat voor de cao van Carglass. Tijdens de ledenvergadering is het onderhandelingsresultaat inhoudelijk met jullie besproken. Jullie hebben aangegeven niet akkoord te kunnen gaan met de gemaakte afspraak over TVT-uren.

Wat speelt er?

Jullie zijn blij met het onderhandelingsresultaat, maar jullie kunnen niet instemmen met de afspraak over TVT-uren. Jullie begrijpen het belang en de noodzaak van flexibiliteit in de dienstverlening en maken waar nodig extra uren. Anderzijds verwachten jullie van Carglass voldoende tijd en ruimte om TVT-uren ook op te nemen. Veel medewerkers hebben aanzienlijke hoeveelheden TVT-uren opgebouwd, maar krijgen weinig tot geen ruimte om deze uren op te nemen. Het voelt oneerlijk als deze uren aan het einde van de rit worden uitbetaald, omdat er simpelweg geen ruimte is om de uren op te nemen. 

Contact met Carglass

Na de ledenvergadering hebben de vakbonden contact opgenomen met Carglass en hebben we de bezwaren van de leden voorgelegd. Carglass heeft de bezwaren in overweging genomen en is bereid om de afspraak over TVT-uren te schrappen uit het onderhandelingsresultaat.

Nieuwe afspraak

Afgesproken is dat de TVT-regeling is vervallen en dus geen onderdeel meer uitmaakt van het onderhandelingsresultaat. Medewerkers kunnen hun TVT-uren alsnog opnemen, zonder dat er een vaste termijn aan verbonden is. Wel zal het onderdeel TVT-uren worden meegenomen in de evaluatie en onderzoeken rondom de JUS voor de nieuwe cao vanaf 1 februari 2025. Met deze aanpassing leggen we het positief aan jullie voor.

Stemmen 

Wij vragen jullie om opnieuw over het resultaat te stemmen.
Aangezien het resultaat eerder is toegelicht in een digitale ledenvergadering, zal de stemming dit keer digitaal plaatsvinden. Uiteraard blijven de overige onderdelen van het resultaat blijven ongewijzigd. Je ontvangt zo dadelijk nog een aparte mail om je stem uit brengen.

In de bijlage vind je het aangepaste onderhandelingsresultaat.

Laat jouw stem horen, dit kan tot en met 22 juli 2024.

Vragen? 

Mocht je vragen hebben? Neem dan contact op met de vakbondsbestuurder. Op de cao-pagina van Carglass kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao.

Sharon van Boxmeer
Bestuurder CNV
M: 06 28866512
E:  s.vanboxmeer@cnv.nl

Downloads