Stand van zaken en volgende ledenvergadering VDL Bus Heerenveen

Op woensdagavond 10 maart vond de digitale ledenvergadering plaats. Tijdens deze ledenvergadering werd duidelijk dat er veel vragen leven onder jullie over de situatie bij jullie werkgever. Ook via de e-mail hebben jullie vragen op een rijtje gezet. Waarvoor dank!

Een greep uit de vele vragen die voorbij kwamen zijn: wat wordt een passende functie? Hoe zit het met de functiewaardering? Wanneer komt er duidelijkheid over de functies en je werkzaamheden in de toekomst? Wordt VDL Smart Spaces op termijn verkocht aan Van Wijnen?  

Gesprekken vakbonden en OR met de directie
Op 11 maart hebben de vakbonden met de directie gesproken. Het was een goed gesprek waarin wij vragen hebben gesteld over de situatie. Ook de OR heeft op 11 maart met de directie gesproken. De vragen die de vakbonden en OR hebben gesteld liggen op één lijn met jullie vragen. 
Wij hebben bij de directie aangegeven dat wij een sociale regeling met VDL willen afspreken. Hoewel werkgever de intentie heeft dat iedereen voor VDL blijft werken, grotendeels rechtstreeks en een groep gedetacheerd bij Van Wijnen, houden wij er rekening mee dat dit misschien niet voor iedereen zal lukken.
Als vakbonden vinden we dat hier goede afspraken over moeten worden gemaakt. Bijvoorbeeld over werk-naar-werk, opleidingen, passende functies etcetera. Dit geeft duidelijkheid en rust. De OR deelt die opvatting. De directie gaf aan dat er bereidheid is om een sociale regeling af te spreken. Wel geven zij aan geen vertrekregeling af te willen spreken. Hier zal nog verder over gesproken worden. 

Gezamenlijke CNV/FNV-ledenvergadering
Zoals jullie welbekend is worden er op 23 en 24 maart medewerkersbijeenkomsten gehouden door werkgever. De vakbonden zullen vervolgens nog een informatiebijenkomst houden op
29 maart, aansluitend aan werktijd. Alle werknemers zijn welkom.
De vergadering vindt plaats op het bedrijf, met voldoende ruimte voor iedereen om afstand te houden. In deze bijeenkomst is ruimte voor al jullie vragen maar willen ook vooral horen wat jullie willen dat we gaan regelen rondom de overgang naar het ‘nieuwe bedrijf’. 
We zien jullie graag 29 maart! Er volgt nog een uitnodiging met exacte tijd en locatie.

Heb je in de tussentijd vragen neem dan gerust contact op.
Mede namens Masja Zwart, FNV,
Tristan Westra, bestuurder CNV Vakmensen
E t.westra@cnvvakmensen.nl