Overname Croonwolter&dros Paneelbouw door ErEm Elektrotechnici BV

Per 1 februari 2022 zijn de bedrijfsactiviteiten en medewerkers van de afdeling Paneelbouw van Croonwolter&dros overgenomen door eReM Elektrotechnici BV in Zwijndrecht. Inmiddels zijn de desbetreffende medewerkers door zowel Croonwolter&dros als de overnemende partij(en) hierover in een bijeenkomst op dinsdagmiddag 1 februari geïnformeerd.
Dit bericht is met name bestemd voor onze leden werkzaam bij Paneelbouw.

De OR van Croonwolter&dros heeft positief geadviseerd op dit voorgenomen besluit.

De vakbonden hebben op 2 februari 2022 een gesprek gevoerd met de directie van P&V Panels en ErEm Elektrotechnici. Hierin is nadere toelichting gegeven over de overname, de structuur van de organisatie en de toekomst van ErEm Elektrotechnici. Naast voortgang, groei en innovatie van Paneelbouw is het voor vakbonden ook van groot belang dat er voor alle medewerkers geen negatieve gevolgen zijn/ontstaan bij deze overname. De medewerkers van voormalig Paneelbouw gaan mee over met behoud van alle rechten en plichten en overeengekomen arbeidsvoorwaarden. Ook wel overgang van onderneming genoemd. De cao Metaal & Techniek blijft van toepassing. Ook blijf je pensioen opbouwen bij pensioenfonds PMT. En zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van het TBI Studiefonds voor een aantal jaar.

Wij hebben begrepen dat er ook inmiddels gesprekken zijn gevoerd met de BBL-leerlingen en de Goflex en Installatiewerk over de mogelijke overgang van de huidige BBL-leerlingen naar ErEm Elektrotechnici. Dat is een mooie ontwikkeling, zodat er ook nieuwe aanwas van medewerkers/leerlingen behouden blijft.

Medio februari 2022 zal er tussen de vakbonden en Croonwolter&dros een evaluatiegesprek gevoerd worden over deze overname. Mocht je vragen hebben, zijn er onduidelijkheden, wil je advies over deze overname of wil je iets meegeven wat belangrijk is voor het evaluatiegesprek tussen vakbonden en Croonwolter&dros over deze overname, laat het mij weten vóór 13 februari 2022. Mijn gegevens vind je hieronder.  

Nu er sprake is van een overname, ga je over vanuit Croonwolter&dros naar ErEm Elektrotechnici. Om je te blijven voorzien van de juiste en recente informatie, is het belangrijk dat je gegevens in ons systeem juist zijn. Klik hier en ga dan naar Mijn CNV.

Met vriendelijke groet

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl