Overleg met ULC; geen akkoord met vakbonden

Maandagmiddag hebben CNV Vakmensen en FNV weer overleg gehad met ULC. Werkgever had van tevoren hun concept sociaal plan meegestuurd. Daarin hadden ze nog wat verbeteringen aangebracht in vergelijking met de vorige versie. Voor vakbonden was het echter niet genoeg om hier akkoord mee te kunnen gaan.

Beëindigingsvergoeding
We hadden al eerder gemeld dat werkgever bereid was om een beeindigingsvergoeding uit te keren bij ontslag van 1,2 x de transitievergoeding. Dat is niet veranderd. Dat is voor vakbonden te laag. Hierover kunnen we dus niet tot een akkoord komen. Wel was werkgever bereid om de definitie voor het salaris aan te passen. Dat betekent dat het bruto maandsalaris wordt verhoogd met vakantietoeslag en reisuren.

Ouderenregeling
We hadden werkgever gevraagd ook iets extra’s te doen voor oudere werknemers die ontslagen worden. Werkgever heeft nu aangegeven dat ze zich zullen inspannen om boventallige werknemers onder te brengen in de andere onderdelen van ULC. Ook zal voor mensen van boven de 58 het begeleidingstraject verlengd worden van 6 naar 9 maanden. Dat is mooi maar dat is niet hoe wij het graag hadden gezien. Overigens deelde werkgever mee dat zij al door andere bedrijven benaderd worden met vacatures voor de boventallige medewerkers. We hebben gevraagd die vacatures met de medewerkers te delen.

Geen sociaal plan
Er komt dus geen sociaal plan met de vakbonden. Werkgever kan de regeling zoals die er nu uitziet wel zelf aanbieden aan de boventallige medewerkers. De leden die bericht krijgen dat hun functie komt te vervallen, kunnen contact opnemen met hun vakbond. We zullen jullie dan individueel ondersteunen.

Tot slot
Het is een moeilijke tijd waar jullie in zitten, onzeker en spannend. Als je vragen hebt dan kun je contact met ons opnemen.

Klazina Tulner
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 22 48 6274
E. k.tulner@cnvvakmensen.nl