Nabetaling Truckland- en persoonlijke toeslag

In het convenant van januari 2017 zijn afspraken gemaakt, waaronder het toekennen van de Truckland- en een persoonlijke toeslag. De cao loonsverhogingen zouden ook over deze toeslagen worden toegepast, maar dit blijkt niet gebeurd. Meld je bij ons om dit alsnog te vorderen.
In het convenant is Truckland met de vakbonden een afspraak overeengekomen voor de werknemers die in een tweeploegendienst werkten met een toeslag van 14%. Deze toeslag werd verdeeld in 3 delen, toen de tweeploegendienst werd afgeschaft. Het basissalaris werd hoger met 4,4%; er kwam een Truckland toeslag (voor verschoven werktijd) van 5%; en een persoonlijke toeslag van 4,6%. De cao verhogingen zouden worden vastgesteld over het basissalaris inclusief deze toeslagen, net als de cao verhogingen ook over de toeslag van 14% werd vastgesteld. In 2018, 2019 en 2020 zijn er loonsverhogingen geweest, maar er zijn signalen bij ons binnen gekomen dat hierbij de toeslagen niet verrekend zijn, terwijl dit dus wel de afspraak was in het convenant. Jullie werkgever is van mening dat de afspraken in het convenant wel goed worden nageleefd door Truckland. De directie is gevraagd om voor 10 september 2020 te reageren of zij bij deze mening blijft. 

Op 25 augustus is een FNV ledenvergadering geweest waaruit is gebleken dat bij meerdere werknemers de toekenning van de cao verhoging niet goed is gegaan. Misschien geldt dit ook voor jou en heb jij misschien ook recht op een nabetaling. Kijk in ieder geval jouw loonstroken goed na. Je kunt je melden bij CNV Info op 030-751 1007. Om vast te stellen of een nabetaling gevorderd kan worden, hebben wij onder andere de volgende documenten nodig.

  • Kopie van de loonstrook van januari, februari en maart 2017
  • Kopie van de loonstrook van juni en juli 2017
  • Kopie van de loonstrook van januari en februari 2018
  • Kopie van de loonstrook van januari en februari 2019
  • Kopie van de loonstrook van januari en februari 2020
  • Kopie van je laatste loonstrook (augustus 2020)
  • Als je tussentijdse loonsverhogingen naast de cao-verhogingen hebt gekregen, bijvoorbeeld een periodiek, dan ook de loonstrook van de maand waarin je dit hebt gehad
  • Kopie van je arbeidsovereenkomst

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen met CNV Info op  030-751 1007 of met mij op 06-22389584.

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl