Integratie Energiewacht/Energiewacht Groep/Geas

Voor de zomer hebben we jullie al laten weten dat CNV Vakmensen en FNV Metaal betrokken zijn bij de voorgenomen samenvoeging van Energiewacht, Energiewachtgroep en Geas. Wij hebben toen gemeld dat wij op 9 september opnieuw een gesprek zouden hebben met Jaap de Jong en Petra Groenhout.
Dit gesprek hebben we afgelopen maandag ook gehad. Het doel van het gesprek was om ons bij te laten praten over de stand van zaken. Hierbij voor jullie ook ter informatie de belangrijkste punten:

- De drie ondernemingsraden werken niet samen aan een advies maar ieder voor zich met een eigen adviseur. Er is nog geen advies uitgebracht maar de signalen voor fase 1 staan wel op groen.
- De nieuwe managers worden rond half november tot half december benoemd.
- Plannen voor het indelen voor de nieuwe organisatie moeten februari 2020 klaar zijn.
- Hierna komen deeladviezen richting OR voor herinrichting van de organisatie.
- De organisatie moet operationeel zijn in september 2020.
- Hierna volgt de herindeling van GEAS tot september 2021.
- Er komt geen centralisatie in Zwolle, maar functies kunnen mogelijk wel worden verplaatst (standplaatswijziging).

We hebben opnieuw gesproken over een mogelijk sociaal plan. De directie geeft aan dat dit op dit moment logisch lijkt. Maar eind dit jaar is hierover meer bekend.

We blijven in contact met de ondernemingsraden van Energiewacht en Energiewachtgroep. Met de directie is een nieuw gesprek gepland op 25 november. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Mocht je in de tussentijd vragen/opmerkingen hebben of zijn er andere dingen die je wilt bespreken, neem dan even contact op met jouw vakbondsbestuurder.

Mede namens FNV Metaal Bob Hey,

Marit Wagenmakers
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 85
E: m.wagenmakers@cnvvakmensen.nl