Hulp gevraagd aan de leden werkzaam binnen de motorvoertuigen en tweewielerbedrijven met als onderwerp Arbocatalogus

De huidige Arbocatalogus van de branche is alweer tien jaar oud. Wij willen kijken, samen met jullie input, of er nieuwe prioriteiten moeten worden gesteld en of we wellicht zaken missen waar jullie in de praktijk wel mee te maken hebben op het gebied van arbeidsomstandigheden. Jullie hulp wordt dus gevraag bij het invullen van een korte enquête. Doe je mee ?

Namens vakbonden en BOVAG verzorgt OOMT (het Ontwikkelings en Opleidings Fonds Motorvoertuigen, www.oomt.nl) het arbo-beleid voor de mobiliteitsbranche. Er zijn 2 producten die de kern vormen van arbo binnen een bedrijf en die OOMT faciliteert, dat zijn de branche-ri&e en de arbocatalogus.

De branche-ri&e inventariseert met welke risico’s medewerkers en werkgevers te maken hebben en of ze die goed beheerst hebben binnen hun bedrijf.

De arbocatalogus geeft mogelijke oplossingen voor de risico’s; telkens specifiek voor een deelbranche.

De huidige arbocatalogus is al ruim 10 jaar geleden opgezet. OOMT is dan ook bezig om hem te reviseren. In dit traject werkt OOMT samen met Bureau O2. Om zo goed mogelijk te blijven aansluiten op wat er in verschillende deelbranches speelt, wil OOOMT een kort, inventariserend onderzoek uitvoeren onder bedrijven uit de verschillende deelbranches.

Welke onderwerpen vindt men belangrijk? Zijn er onderwerpen die zij nu missen? Op welke manier willen ze ondersteund worden met informatie?
Bureau O2 heeft hiervoor een vragenlijst opgesteld van 5-10 vragen die binnen 5 minuten is in te vullen en wij vragen jullie als leden van CNV Vakmensen en werkzaam in deze branche je medewerking hier aan te verlenen.

De vragenlijst kunnen jullie hier invullen: https://bureauo2.typeform.com/to/AlyxdjGl

Er worden geen bedrijfs-/persoonsgegevens verzameld; de antwoorden worden dus anoniem verwerkt.

De link staat tot eind van dit jaar open, zodat OOMT begin van 2021 met de resultaten aan de slag kan.

Dank alvast voor de medewerking!

Gerard van Dijk, bestuurder CNV Vakmensen.