Cao overleg banden en wielen branche begint!

Nog deze maand start het overleg voor een nieuwe cao (sociale afspraken) in de banden en wielenbranche. Nu de leden zijn geraadpleegd is onze voorstellenbrief opgesteld en aan de Vaco gezonden. Die voorstellenbrief voor wijzigingen in de cao is bij deze nieuwsbrief gevoegd.

Voorstellen:

De voorstellen gaan over flink wat onderwerpen maar er is tenslotte ook nog best wat te schaven en aan te vullen in de huidige cao.

Loon:
Op dit moment is het wel lastig om een forse loonsverhoging voor te stellen. Je moet jezelf afvragen of dat ook gepast is als werkgevers in toenemende mate (nu juist vaker de kleinere ondernemingen) om overheidssteun vragen om de kosten te kunnen dragen. De laatste “coronamonitor” van de sector laat zien dat de toekomst ongewis is, mede omdat de gebruikelijke omzetpiek tijdens de banden- en wisselweken nu onzeker is. Worden er meer winterbanden verkocht als mensen niet op wintersportvakantie gaan? In onze voorstellenbrief spreken we dan ook over een reële koopkrachtverbetering voor de medewerkers welke tegemoet komt aan de wensen van de leden.

Meer onderwerpen:
Er zijn natuurlijk veel meer onderwerpen die de moeite van overleg waard zijn. Denk aan mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling of het ontbreken van een standaard reiskostenvergoeding.  Maar ook de mogelijkheid eerder te stoppen met werken op basis van hetgeen in het Pensioenakkoord is overeen gekomen. 
In de bijlage kan je het allemaal terugvinden.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.
Maar je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/ Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.

Downloads