Cao-onderhandelingen Tandtechniek gaan weer van start

Begin 2020 leken we dicht bij een onderhandelingsresultaat. Twee van de drie werkgeversorganisaties konden ermee instemmen, maar de derde werkgeversorganisatie helaas niet. Vervolgens arriveerde Covid-19 in Nederland en kwam het overleg tot stilstand. Tot nu.

Werkgever geen lid van BTT

De informatie in deze nieuwsbrief is bedoeld voor werknemers waarvan de werkgever geen lid is van de Branchevereniging Tandtechniek (BTT). Dit jaar is meerdere keren contact geweest met de werkgeversorganisaties. Iedere keer met de vraag of werkgevers nog een cao wil afspreken. Covid-19 heeft jullie sector natuurlijk geraakt maar jullie hebben ook recht op een goede cao. Zonder werknemers hebben jullie werkgevers ook geen werk.

Naar een gezamenlijke cao

De drie werkgeversorganisaties hebben eind november naar ons toe uitgesproken dat zij een gezamenlijke cao willen en ook daadwerkelijk weer om tafel willen met vakorganisaties. Inmiddels hebben we twee onderhandelingsrondes vastgelegd in januari: 13 en 27 januari 2022. Na iedere ronde krijgen jullie een update van de onderhandelingen via een nieuwsbrief.