Waarover spraken wij met werkgever Kropman

Update Periodiek overleg Kropman met vakbonden. Gesproken is over de NOW-steun en thuiswerken.
 Vandaag hebben wij overleg gehad met je werkgever, Kropman. Hierna een korte rapportage van hetgeen er door je werkgever over werd gezegd.

Gesproken werd over de NOW steun van de overheid die ook door Kropman in 2020 is aangevraagd. Binnenkort zullen de jaarcijfers van 2020 bekend worden gemaakt, waarna geconcludeerd kan worden in hoeverre de steun effect heeft gehad op het voortbestaan van het bedrijf.
Voorwaarde voor het verkrijgen van deze steun was het terugdraaien van verplicht verlof. Naar wij hebben begrepen is dat gebeurd.

Het onderwerp thuiswerk is aan Kropman niet zo besteed omdat zij hebben gekozen voor een andere bedrijfspolicy namelijk onderlinge solidariteit. Dat betekent dat indien blue collar naar het werk moet, white collar ook naar het werk moet. Natuurlijk gaat dit compleet in tegen de adviezen van het kabinet, zij het dat de arbeidsinspectie de gang van zaken op kantoor coronaproof heeft gekeurd. Dit betekent dat je alleen in geval van klachten thuis blijft. Vanaf maart 2020 zijn er 16 corona besmettingen geweest waarvan de helft buiten de deur heeft plaatsgevonden. Het ziekteverzuim door allerlei andere oorzaken is een issue en krijgt prioriteit in aanpak dit jaar. Vanuit de OR wordt gemeld dat er eigenlijk alleen een reorganisatie op de agenda heeft gestaan in verband met wijziging management services.

Je bent vrij om dit bericht te delen met je collega’s. Uiteraard horen wij graag jouw mening. Je kunt dat doen door  mij te mailen. 

Arthur Bot
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 44 51 90
E  a.bot@cnvvakmensen.nl