Aanmelding voor loopbaancoaching voor technisch installateurs flink makkelijker geworden.

Als medewerker in de technische installatiebranche is het nu nog eenvoudiger geworden om een (gratis) loopbaancoaching of een ontwikkelvoucher aan te vragen. Dat kan nu via één klik in jouw vakpaspoort. De meeste technisch installateurs hebben de app van het vakpaspoort immers al op hun telefoon staan.’

De mogelijkheid om je als technisch installateur aan te melden voor gratis loopbaancoaching of een opleidings- of ontwikkelvoucher bestaat al langer. Dat kon via de site van Wij Techniek of door je aan te melden bij een vakbond naar keuze. CNV had (en heeft) daarvoor: Start - LoopbaanCentraalTechniek . Maar in de praktijk gaan mensen niet snel die site opzoeken en daar dan eerst hun gegevens invullen. Enorm jammer natuurlijk, want er liggen veel mogelijkheden voor technisch installateurs om zich te ontwikkelen.

Persoonlijk contact

Met de speciale knop in het digitale vakpaspoort gaat dat nu een stuk makkelijker. Bijna iedere technisch installateur heeft de app al op zijn telefoon staan om zich te identificeren bij opdrachtgevers of om te laten zien dat ze over de vereiste certificaten beschikken. De link met verdere ontwikkeling is dan ook logisch.

Het werkt eenvoudig. Zoek in je vakpaspoort naar de knop “ontdek”. Je kunt daar kiezen tussen “Loopbaangesprek aanvragen” en “Scholingsvoucher aanvragen”. Daarna kan je contact leggen met je vakbond naar keuze. Kies je voor CNV (met het logo van loopbaancentraaltechniek), dan komt jouw melding direct bij één van onze loopbaancoaches. Die neemt dan contact met je op en kan je meer vertellen over de mogelijkheden en luisteren naar je wensen. Daarna kan de coach een afspraak maken voor een gesprek met een gecertificeerd loopbaanadviseur of de aanvraag van een voucher met jou regelen.  

Loopbaancoaching en vouchers zijn gratis voor werknemers in de technische installatiebranche. Ze worden gefinancierd door de sector en verzorgd door gecertificeerde loopbaanadviseurs van de aangesloten bonden FNV, CNV en De Unie.

Over het vakpaspoort

Het vakpaspoort  is een app, uitgegeven door het Centraal Register Techniek (CRT). Zie De Vakpaspoort app voor vakmensen in de (installatie)techniek. 

CRT is het kwaliteitsregister voor de installatietechnieksector. CRT-producten en -diensten helpen de sector met het digitaliseren en overzichtelijk maken van kwalificaties, erkenningen en lidmaatschappen. Het CRT is ISO-gecertificeerd en staat onder toezicht van een externe functionaris gegevensbescherming. Het CRT wordt bestuurd door Sociale Partners. Voor meer informatie: Het digitale kwaliteitsregister voor vakbedrijven en vakmensen in de installatietechniek. (centraalregistertechniek.nl)

Peter van der Eijk
bestuurder Centraal Register Techniek namens CNV
M: 06 36 00 19 63
E: p.vandereijk@cnv.nl