Nieuwsbrief leden Tankstations en Wasbedrijven

Bericht vanuit CNV Vakmensen nu de cao boekjes gedrukt en naar jullie onderweg zijn, ook komt CNV VM naar jullie toe dit najaar!



Beste mensen,

De afgelopen weken zijn collega's van CNV Vakmensen op bezoek geweest of gaan op bezoek komen bij jullie op de tankstations en op de wasbedrijven. Zij delen hierbij een Flyer uit die een toelichting geeft op het zogenaamde "generatiepact". Dat is een mogelijkheid om vanaf 60 jaar wat korter te gaan werken met daarbij beperkte financiele concequenties. Wellicht hebben jullie ze al zien verschijnen op je eigen werkplek? Kijk ook zelf eens in de cao bij artikel 20A op bladzijde 17 van het boekje.

Ook worden vandaag de cao boekjes per post naar de leden van het CNV toegestuurd, dat is wat ons betreft erg laat maar voordat de teksten rond waren en de cao algemeen verbindend verklaard voordat ze gedrukt konden worden, is er veel tijd verstreken. Dat kwam omdat er een flink meningsverschil was ontstaan tussen de beide werkgevers-verenigingen BETA en BOVAG. Maar nu zijn ze er en gedrukt onderweg naar jullie huisadres!

Ook merk ik dat de FB pagina "Cao Tankstations en wasbedrijven" goed bezocht wordt, maar er kunnen zeker nog mensen bij, neem eens een kijkje als je een Facebook account hebt en meld je aan als vriend. Hier staat veel nuttige informatie en kun je ook een vraag stellen of een discussie starten, uiteraard respectvol maar van jullie verwacht ik niet anders :)

Mochten jullie na het lezen van bovenstaande graag een collega op bezoek, om iets meer te vertellen, of wil je misschien even contact?
Stuur mij een berichtje naar het volgende e-mail adres: g.vandijk@cnvvakmensen.nl en je krijgt uiteraard een reactie terug.
En met de dure feestdagen voor de deur is het wellicht goed om te weten dat iedereen in februari 2021 weer een leuke loonsverhoging tegemoet kan zien!

En wijs je collega ook eens op het voordeel en het nut om lid te worden van een vakvereniging die naast een cao afspreekt ook nog meer kan betekenen voor zijn leden, zoals hulp bij geldzorg, advies over je arbeidsovereenkomst en juridische hulp voor je werk en prive! Kijk op: www.cnvvakmensen.nl voor een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden.

Voor nu, fijne feestdagen, blijf gezond en alvast alle goeds voor 2021.

Gerard van Dijk
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen, Apeldoorn

Downloads