Scholingsupdate voor de zeilmakerij branche

Opleiding zeilmaken Sinds 2018 heeft het scholingsfonds van de Zeilmakerijen het O&A-fonds SZS (OAZ) intensief contact met ROC Friese Poort over het gezamenlijk ontwikkelen van een opleiding zeilmaken.

Het gaat om een MBO-opleiding waarbij gekozen kan worden voor een keuzedeel zeilmaken. De opleiding is bedoeld voor MBO-studenten, werknemers en werkzoekenden binnen de branche. Het is een erkende opleiding van het beroepsonderwijs bedrijfsleven (SBB). Het scholingsfonds OAZ en ROC Friese Poort zijn de samenwerking aangegaan en zullen dit jaar – ondanks Corona - aan de slag gaan om de opleiding te ontwikkelen.

Een steentje bijdragen?
Wil jij je in 2020 tegen vergoeding voor 8 uur beschikbaar stellen om de inhoud van de opleiding te controleren?
Om de opleiding te ontwikkelen is input van werkgevers binnen de branche nodig. Er hebben zich al twee werkgevers beschikbaar gesteld om een bijdrage te leveren als ‘inhoudsdeskundige'. Het scholingsfonds is nog op zoek naar vier werkgevers binnen de branche die de inhoud van de opleiding willen controleren en valideren.

Heb je interesse om een bijdrage te leveren of heb je hier vragen over? Neem dan contact op via info@oaz-szs.nl.

Subsidie voor de opleiding van de werknemer?
Het scholingsfonds heeft een Top 18 ontwikkeld. Bij de Top 18 gaat het om opleidingen of trainingen die bijdragen aan de kwaliteit binnen de zeilmakerij branche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doekbewerking, metaalbewerking of tuigen. Voor opleidingen in de Top 18 geldt dat jouw werkgever (een deel van) de kosten van de opleiding via het scholingsfonds terug kan krijgen. Vorig jaar is de Top 18 onder de loep genomen door vakbonden en werkgevers en zijn nieuwe opleidingen aan de Top 18 toegevoegd.

Wil je weten of de opleiding of training voor jou als werknemer voor subsidie in aanmerking komt? Raadpleeg dan de Top 18. Zie hiervoor de website van de Nederlandse Zeilmakerijen voor het aanvragen van subsidie:
www.nederlandsezeilmakerijen.nl/vereniging/o-a-fonds

Heb je als werknemer een opleiding gevolgd die bijdraagt aan de kwaliteit binnen de zeilmakerij branche en staat de opleiding niet in de Top 18? Vermeld bij de subsidieaanvraag dan waarom de opleiding volgens jou en binnen het bedrijf waar je werkzaam bent bijdraagt aan de kwaliteit van de zeilmakerij branche. Het scholingsfonds beoordeelt dan of je subsidie kan krijgen.

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 45
E: e.maas@cnvvakmensen.nl