Nieuwe cao MvT laat nog even op zich wachten

Onderhandelingen voor een nieuwe cao kunnen soms moeilijk verlopen om meerdere redenen. Maar onderhandelen in een jaar zoals dit geeft wel heel bijzondere uitdagingen. Zeker wanneer een groot deel van de bedrijven onder deze cao hard getroffen worden door de effecten van Corona. Dit heeft ook gevolgen voor de onderhandelingen over jullie cao.

Op 29 oktober is de tweede onderhandelingsronde geweest en deze is vooral gegaan over de situatie in jullie branche. Hoe langer de tweede golf duurt hoe moeilijker het wordt. We kunnen dan gaan onderhandelen over heel veel onderwerpen, maar de vraag is of dat nu verstandig is.

Crisis-cao?
De komende week wordt onderzocht of er mogelijkheden liggen voor een soort crisis-cao met een paar onderwerpen. Met een kortere looptijd dan de gebruikelijke 2 jaar. Een van de onderwerpen waarnaar wordt gekeken is in ieder geval voorzetting van het generatiepact. Een wens die leeft onder medewerkers, maar ook onder werkgevers.

Op 5 november staat het volgende overleg gepland. Na dit overleg verwacht ik jullie meer te kunnen vertellen over de richting waarin een nieuwe cao wellicht gaat.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Of heb jij hier vragen over?  >> KLIK HIER<<

Natuurlijk kunnen jullie mij ook mailen of whatsappen.

Henk Trompetter
Delegatielid CNV Vakmensen

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 1989